Για βουτιές στα καλύτερα της Πελοποννήσου!

878

Ο οδικός τουρισμός κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο και έτσι θυμόμαστε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο νησιά… Και η Πελοπόννησος διαθέτει χρυσαφένιες αμμουδιές, καταγάλανα νερά και πλούσια βλάστηση!

Πάρτε το αμάξι, εκμεταλλευτείτε το νέο σύγχρονο οδικό δίκτυο, και μέσω της Ολυμπίας Οδού, φτάστε γρήγορα και εύκολα στην Πελοπόννησο.

Ας δούμε 7 όμορφες παραλίες που θα σας περιμένουν εκεί!

Καλόγρια, Αχαΐα

Η παραλία της «Καλόγριας» ή «Καλογριάς» είναι από τις πιο φημισμένες της Αχαΐας, και όχι μόνο, και κατά τη θερινή περίοδο συρρέει σε αυτήν μεγάλο πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη: κυρίως από τη γύρω περιοχή, τη δυτική Αχαΐα, την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της, καθώς και από μέρη της Ηλείας. Είναι μια μεγάλη παραλία με καθαρά νερά και αμμουδιά όπου σε συνδυασμό με το δάσος της Στροφυλιάς αποτελεί ειδυλλιακό μέρος. Σε αυτήν βρίσκονται και αμμόλοφοι (θίνες), με εντυπωσιακότερο αυτόν στο βόρειο τμήμα της.

Λίμνη Βουλιαγμένης (Ηραίου) – Κορινθία

Βρίσκεται δίπλα στα νερά του Κορινθιακού και στις όχθες της καταλήγουν τα Γεράνια όρη. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και έχουν χρώμα γαλαζοπράσινο, σε ορισμένα σημεία της είναι δεμένες βάρκες, ενώ θα δείτε αρκετά εκκλησάκια που παραπέμπουν σε Κυκλάδες. Στις όχθες της συναντάμε αμμουδιές, σε άλλα σημεία βότσαλα και ενδιάμεσα βραχάκια. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Κακόβατος – Ηλεία

Μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες της βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Είναι αμμώδης, με χρυσή άμμο, έχει μια υπέροχη και άγρια φυσική ομορφιά ενώ η δασώδης βλάστηση που υπάρχει από πάνω της δίνει έναν τροπικό χαρακτήρα, τόσο στο χωριό, όσο και σε αυτή. Βρίσκεται στο κέντρο του Κυπαρισσιακού Κόλπου, τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζαχάρως.

Καϊάφας- Ηλεία

Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Κυπαρισσιακού κόλπου και απέχει 2,5 χλμ. περίπου από τον οικισμό της Ζαχάρως. Μια υπέροχη παραλία με άφθονη λευκή αμμουδιά και τα κρινάκια της άμμου να την στολίζουν. Μέχρι την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 ένα πλούσιο πευκοδάσος πλαισίωνε την παραλία χαρίζοντας σκιά. Ακριβώς πίω από την παραλία θα βρείτε τα ιαματικά λουτρά.

Γιάλοβα – Μεσσηνία

Χρυσοκίτρινη άμμο και πεντακάθαρα νερά διαθέτει η Γιάλοβα. Πρόκειται για μία οργανωμένη παραλία, με ομπρέλες ξαπλώστρες και δυνατότητα ενοικίασης wind surf και κανό. Σήμα κατατεθέν το ναυαγισμένο βαπόρι. Μείνετε μέχρι το απόγευμα για να απολαύστε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.
Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας

Βοϊδοκοιλιά -Μεσσηνία

Θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου και είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.

Σίμος – Ελαφόνησος, Λακωνία

Στην νοτιοανατολική πλευρά της Ελαφονήσου και στην περιοχή της Λευκης βρίσκεται η παραλία του Σίμου. Μεταξύ δύο μικρών χερσονήσων, Φράγκου και Σαρακίνικου, με θέα προς τα Κύθηρα με μοναδικά γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο η πασίγνωστη παραλία του Σίμου υπόσχεται μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στον επισκέπτη. Ο μικρός όρμος, ο όρμος του Φράγκου, προστατευμένος από τα κύματα και τα ρηχά νερά εξασφαλίζουν την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα και το κολύμπι. Το τοπίο συμπληρώνεται από τους μεγάλους αμμόλοφους και το μοναδικό κεδρόδασος που επεκτείνεται μέχρι και την γειτονική παραλία του Σαρακίνικου (μεγάλη παραλία).