Φθινοπωρινή εξόρμηση στον Κοσμά Αρκαδίας

202

Μπορεί το καλοκαίρι όλοι να επισκεπτόμαστε τα πανέμορφα ελληνικά νησιά με τα κρυστάλλινα νερά και τις υπέροχες βραδιές κάτω από τα άστρα, αλλά το φθινόπωρο που ακολουθεί μας δίνει την ευκαιρία να εκδράμουμε σε μέρη που προσφέρουν την κατάλληλη δόση ηρεμίας και ομορφιάς, έτσι ώστε να επιστρέψουμε με γεμάτες μπαταρίες στην καθημερινότητά μας.

Συνήθως, λοιπόν, την περίοδο αυτή την τιμητική τους έχουν κάποια ορεινά μέρη που όμως βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την θάλασσα, έτσι για να μην είναι απότομη η αλλαγή… Ένα τέτοιο μέρος είναι και ο Κοσμάς, ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, χτισμένο στον Πάρνωνα.

Ακολουθούμε τα 2travelgirls_19 σε μία εκδρομή γεμάτη…φθινοπωρινά αρώματα!

Για να φτάσεις από την Αθήνα θα χρειαστείς περίπου 4 ώρες, ειδικά αν σταματήσεις και σε κάποιους ενδιάμεσους προορισμούς της διαδρομής για να θαυμάσεις την θάλασσα. Όταν όμως αρχίσεις να ανηφορίζεις για τα καλά πια προς τον τελικό προορισμό σου, αρχικά, θα προσπεράσεις ένα μοναστήρι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στα βράχια, την Μονή Ελώνης (οι ντόπιοι την ξέρουν ως Παναγία Έλωνα), ενώ στην συνέχεια θα βρεθείς σε έναν δρόμο περιστοιχισμένο από έλατα, που ακόμα και αυτή την εποχή είναι πανέμορφα.

Φτάνοντας θα αντικρίσεις τα πρώτα σπίτια που θυμίζουν μια άλλη εποχή, ενώ στην συνέχεια θα βρεθείς στην πλατεία του χωριού όπου στο κέντρο δεσπόζει μια μεγάλη εκκλησία, ενώ τριγύρω υπάρχουν μεγάλα πλατάνια που προσδίδουν μια άλλη ατμόσφαιρα προσφέροντας την σκιά τους στον επισκέπτη, καθώς και τρία μικρά λιοντάρια που αναβλύζουν νερό.

Φυσικά, υπάρχουν ταβερνάκια και παραδοσιακά καφενεία, που μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή ακόμα καλύτερα μια ζεστή σοκολάτα (υπάρχει ένα καφενείο στο εσωτερικό του οποίου μπορείς να απολαύσεις το ρόφημά σου σε τραπέζια που κάποτε ήταν αργαλειοί), με την συνοδεία ενός παραδοσιακού γλυκού. Εννοείται ότι αυτή την εποχή που η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να κρυώνει θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, αλλά αυτό είναι που κάνει το φθινόπωρο να ξεχωρίζει στις καρδιές μας. Και για όποιον θέλει να αγοράσει διάφορα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, υπάρχουν μαγαζάκια με ποικιλία επιλογών.

Αν και οι μόνιμοι κάτοικοι δεν είναι πολλοί, ο παραδοσιακός αυτός οικισμός διαθέτει ξενώνες χτισμένους από πέτρα, για όσους θέλουν να απολαύσουν μερικές παραπάνω μέρες χαλάρωσης και να περιηγηθούν στην φύση. Για όποιον αποφασίσει να μείνει, λοιπόν, υπάρχει και η εναλλακτική να επισκεφθεί ένα από τα παραθαλάσσια ή ορεινά χωριά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Για όσους λατρεύουν τα road trips που συνδυάζουν πολλούς προορισμούς, ο Κοσμάς σίγουρα αποτελεί μια καλή επιλογή, αφού αποτελεί και πέρασμα προς την Λακωνία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάποιον να οργανώσει ένα ταξίδι με διαφορετικές αλλά πάντα πανέμορφες εικόνες…

Για περισσότερα ταξίδια ακολουθείστε τα 2travelgirls_19, πατώντας εδώ