Φωτιά στο Athenaeum Palace: Ενδείξεις εμπρησμού – Τι βρέθηκε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου

43

Μεγάλη πιθανότητα η φωτιά στο ξενοδοχείο στη Συγγρού να ήταν εμπρησμός, αφού σύμφωνα με πληροφορίες σε δωμάτιο του 2ου ορόφου βρέθηκε ένα μπιτόνι τεσσάρων κιλών, γεμάτο με εύφλεκτο υγρό. «Έντονη οσμή πετρελαίου στο δωμάτιο 203» είναι η ακριβής φράση που καταγράφηκε στον ασύρματο της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά  ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης, στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου «Athenaeum Palace», επί της Λ. Συγγρού 123, στον Νέο Κόσμο.

Από την έως τώρα έρευνα των Αρχών, έχουν εντοπιστεί ευρήματα χυμένων καυσίμων στον 1ο όροφο, απ’ όπου αρχικά ξέσπασε η πυρκαγιά και χρησιμοποιημένα δοχεία που είχαν καύσιμο παρατημένα σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου. Τα ευρήματα αυτά σε συνδυασμό με την έως τώρα έρευνα «δείχνουν» πως πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

Μια άλλη εκδοχή που αναφέρει ότι η πυρκαγιά πιθανόν να ξεκίνησε από την κουζίνα που βρίσκεται στον 1ο όροφο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Συνολικά 20 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από το το ξενοδοχείο, εκ των οποίων τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των πυκνών καπνών που γέμισε το κτήριο. Μάλιστα, μια από τις γυναίκες διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν.

Με αναπνευστικά νοσηλεύονται και άλλη μια γυναίκα και ένας άνδρας, ο οποίος έχει επιπλέον και κάταγμα στο πόδι.