Απόκριες στη Χαλκίδα: Το πιο εντυπωσιακό καρναβάλι της Ελλάδας – Δείτε γιατί!

117

Ο Δήμος Χαλκιδέων όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ετοιμάζεται να γιορτάσει τις αποκριές με μια σειρά εκδηλώσεων αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων, γλεντιού, πάρτι για τα μικρά παιδιά και τους μεγάλους, συναυλίες, με την έναρξη του Τριωδίου, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 και με αποκορύφωμα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 1 Μαρτίου 2020.

Τι διαφορετικό γίνεται στο καρναβάλι της Χαλκίδας; Πραγματοποιείται μέσα στη θάλασσα!

Συγκεκριμένα, φέτος «ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ» που θα παρουσιαστεί μέσα στον Ευβοϊκό την τελευταία Κυριακή της αποκριάς 1 Μαρτίου 2020, θα είναι ένα θέαμα διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές, στο κλίμα και το ρυθμό της αποκριάς, πλαισιωμένο από περίτεχνες φιγούρες και σκηνικά, μουσική, εφέ ήχου και φως, πυροτεχνήματα και με πολλές άλλες εκπλήξεις!

Θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας, φωτογραφία intimenews ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ

Το Καρναβάλι με τα πεζοπόρα τμήματα, θα γίνει το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου το απόγευμα (ώρα έναρξης 16:00) και περιλαμβάνει τη μεγάλη παρέλαση με τυμπανιστές, Καρναβαλιστές, Άρματα, κλπ, που ξεκινούν από το Κόκκινο Σπίτι και καταλήγουν στην παραλία. Ακολουθεί η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ», με ξέφρενο γλέντι και διασκέδαση μέχρι αργά το βράδυ. Παράλληλα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, με δρώμενα, φωτιές, κεράσματα, θέατρο δρόμου, τυμπανιστές, μουσικές σκηνές, συναυλίες… δίνουν το στίγμα της αποκριάς, σ΄ ένα πανηγύρι χαράς & κεφιού.