Άνδρος: Το πρώτο «πρόστιμο» σε κωπηλάτη που αγνόησε την κακοκαιρία

41

Τις κακές καιρικές συνθήκες, αγνόησε ένας κωπηλάτης στην Άνδρο, προκειμένου να κάνει το χόμπι του στην ταραγμένη θάλασσα, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο, βάσει του νέου κανονισμού ο οποίος έχει τεθεί προσφάτως σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος, ο οποίος χθες βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή Κυπρί της Άνδρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να προσεγγίσει την ακτή και κάλεσε σε βοήθεια το Λιμενικό Σώμα. Άμεσα στο σημείο κατέφθασε περιπολικό όχημα από το Λιμενικό όπου στελέχη του περισυνέλεξαν καλά στην υγεία του τον 43χρονο και τον μετέφεραν στο λιμάνι του Γαυρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος με σχετική διαταγή του προς τα κατά τόπους λιμεναρχεία είχε ζητήσει στις 22/01 την εφαρμογή σχετικών κανονισμών Λιμένα και διάθεσης μέσων σε τρίτους, που προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο από άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων και προσωπικού σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης λόγω υπαιτιότητας πολιτών.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γαυρίου Άνδρου μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, για την αδυναμία προσέγγισης στην ακτή 43χρονου κωπηλάτη όρθιας κωπηλασίας (SUP), ο οποίος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ”Κυπρί” ν. Άνδρου. Άμεσα για την περιοχή εκίνησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ο 43χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος καλά στην υγεία του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμένα Γαυρίου. Από τη Λιμενική Αρχή Γαυρίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».