4 πανέμορφα μέρη στη Θεσσαλία για να πάτε αυτό το Φθινόπωρο

645

Η Θεσσαλία έχει άπειρες ομορφιές και ιδιαίτερα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε. Λίμνες, Μοναστήρια, γραφικά χωριά αλλά και μία πόλη που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κάποια σύγχρονη του εξωτερικού!

Παρακάτω θα διαβάσετε 4 μέρη που είναι έτοιμα να σας χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες.

Τα επιβλητικά Μετέωρα

Τα Μετέωρα αποτελούν πραγματικά έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τόπους, όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Σήμερα λειτουργούν 7 μοναστήρια τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων, αποτελεἰ ένα φυσικό θαύμα που αξίζει να επισκεφθείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Το γραφικό Πήλιο

Στο Πήλιο πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να δεις μιας και έχει την ευκαιρία να εξερευνήσεις περισσότερα από 40 χωριά στις πλαγιές του βουνού! Χειμερινά καταφύγια, χιονοδρομικές εγκαταστάσεις, παραλίες, μοναδική φύση, υπέροχη κουζίνα και άφθονη πηλιορείτικη παράδοση – είναι σίγουρο ότι το Βουνό των Κενταύρων έχει κάτι για σένα! Δείτε περισσότερα εδώ.

Την πόλη-κόσμημα, τα Τρίκαλα

Τα αποκαλούν το «μικρό Παρίσι», καθώς διασχίζονται από τον ποταμό Ληθαίο (δείτε εδώ) και το ρομαντικό σκηνικό γύρω από αυτόν, υπόσχεται μοναδικές φθινοπωρινές στιγμές. Με αφετηρία τα Τρίκαλα μπορείτε να διασχίσετε μία υπέροχη διαδρομή και να φτάσετε στα Μετέωρα.

Η ατμοσφαιρική Λίμνη Πλαστήρα

Aποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας και βρίσκεται 25 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον σε υψόμετρο 1100 μέτρων. Πρόκειται για μία τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1959, με την ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό (ή Μέγδοβα). Η λίμνη Πλαστήρα είναι το ιδανικό μέρος για ηρεμία και χαλάρωση όλες τις εποχές του χρόνου και προσφέρει εκτός από ειδυλλιακές εικόνες, πολλά αξιόλογα σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε, όπως ο Βοτανικός κήπος του Νεοχωρίου, το Φράγμα, το παρατηρητήριο στη θέση Μάνδρα, και η καμάρα του Ανθοχωρίου.