Αρόλιθος: Εκεί που η χαλάρωση συναντά… την παράδοση

276

Είναι η μοναδική τουριστική επιχείρηση σε μορφή ενός παραδοσιακού κρητικού χωριού και θα το βρείτε μόλις 11 χλμ έξω από το Ηράκλειο, στον παλιό εθνικό δρόμο Ηρακλείου – Ρεθύμνου.

Ο Αρόλιθος είναι κτισμένος στην πλαγιά ενός βουνού και αποτελεί ένα στολίδι στον χάρτη της κρητικής φύσης, θυμίζοντας στους παλαιότερους αναμνήσεις από τον τρόπο της ζωής τους και δείχνοντας στους νεώτερους την απλότητα και την ομορφιά του παρελθόντος. Με φόντο το άγριο κρητικό τοπίο, μπορείτε εκεί να ανακαλύψετε την κρητική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, την αρχιτεκτονική και τις αξίες του κρητικού λαού, μέσα από ένα πλούσιο έργο το οποίο θα μείνει ζωντανό ανά τους αιώνες.

Στο υπέροχο αυτό τουριστικό συγκρότημα θα βρείτε μία παραδοσιακή ταβέρνα με κρητικές συνταγές, μία όμορφη πισίνα,  ένα παραδοσιακό καφενείο, Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας & Λαικής Τέχνης, παραδοσιακά σπιτάκια-καταλύματα, Εργαστήριο Κεραμικών, Ζωγραφικής, Υφαντών, ένα παλιό σιδεράδικο το οποίο λειτουργεί ως χώρος έκθεσης, μαγαζάκια με Κρητικά προϊόντα και ένα γραφικό εκκλησάκι.

Η ιστορία του Αρόλιθου

Στις αρχές της δεκαετίας του 80’ ένας δημιουργικός και ονειροπόλος άνθρωπος αποφάσισε να ξεκινήσει ένα έργο ζωής με στόχο την προσφορά προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη!

Την άνοιξη του 1985 μπήκαν τα θεμέλια των εγκαταστάσεων. Δύο περίπου χρόνια πριν ο κος Σαλούστρος με αστείρευτο ζήλο αγωνιζόταν να μαζέψει από διάφορα χωριά της Κρήτης όλα τα αντικείμενα που θα διακοσμούσαν το εσωτερικό των σπιτιών και άλλα υλικά όπως πελέκια και πέτρες για την εξωτερική επένδυση των κτιρίων.

Έτσι σιγά-σιγά ο Αρόλιθος άρχισε να δημιουργείται.

Tο 1988 έγιναν τα εγκαίνια του. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Αρόλιθος λειτουργεί με σεβασμό προς την Κρητική παράδοση και πάντα με διάθεση προσαρμογής στις εξελίξεις και τις ανάγκες της εποχής.

Βιωματικές δραστηριότητες για όσους αγαπούν την παράδοση

Στον Αρόλιθο μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την κρητική κουζίνα και την τέχνη της κεραμικής, να ζυμώσετε το δικό σας ψωμί, να φτιάξετε παραδοσιακά υφαντά και να χορέψετε κρητικούς χορούς!

Η διάρκεια και η σύνθεση των δραστηριοτήτων προσαρμόζεται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα της ομάδας. Οι δραστηριότητες αναπτύσσονται μετά από συνεννόηση σε πρωινές κυρίως ώρες και σε μέρες που εξυπηρετούν την ομάδα αλλά και το πρόγραμμα στο χώρο του Αρόλιθου.

Παραδοσιακή και άνετη διαμονή

Όλα τα δωμάτια του Αρόλιθου έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με το αυθεντικό στιλ ενός κρητικού χωριού ενώ παράλληλα έχει δοθεί πολλή φροντίδα στην αναδημιουργία της παραδοσιακής ατμόσφαιρας. Στα υπνοδωμάτια, οι σύγχρονες ανέσεις συνδυάζονται όμορφα με τα παραδοσιακά στοιχεία. Μπορείτε να επιλέξετε δωμάτιο με πρωινό ή χωρίς ή ένα ολοκληρωμένο πακέτο διατροφής!

Extra Tip: Δεν χρειάζεται να μένετε στον Αρόλιθο για να χαρείτε όλα τα παραπάνω! Κάντε μία στάση και απολαύστε τη βουτιά σας και το καφεδάκι σας στην καταπληκτική πισίνα του. Ξεναγηθείτε στους χώρους και χαρείτε την μαγική θέα! Αν πεινάσετε ακριβώς από πάνω θα βρείτε την ταβέρνα η οποία σερβίρει εξαιρετικά πιάτα. Το εξυπηρετικό και φιλικό προσωπικό θα σας βοηθήσει σε ό,τι κι αν χρειαστείτε!

dav

Extra Tip 2: Αναλαμβάνουν γάμους, βαφτίσεις και γενέθλια. Η μοναδική ατμόσφαιρα και το υπέροχο φαγητό θα συνεισφέρουν ώστε να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία!

Extra Tip 3: Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις με ντόπιους τραγουδιστές και μουσικούς, προσφέροντας την ευκαιρία να διασκεδάσετε με αγαπημένη κρητική παραδοσιακή μουσική! Μην το χάσετε!

INFO

ΑΡΟΛΙΘΟΣ

11ο χλμ Παλαιάς Οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου, Σερβιλί Τυλίσσου

2810 821050