Το «βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο» αποκτά φορητά ιγκλού

49

«Το βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο», σχεδιάζει να δημιουργήσει στον Βόρειο Πόλο το ταξιδιωτικό γραφείο Luxury Action, τοποθετώντας θερμαινόμενα, γυάλινα ιγκλού!

Ο ιδρυτής του γραφείου, Janne Honkanen, ανέφερε στον ιστότοπο Dezeen , ότι τα «Ιγκλού του Βόρειο Πόλου» θα διαθέτουν γυάλινους τοίχους και οροφές ώστε να επιτρέπουν στους επισκέπτες να κοιτούν δίχως εμπόδια το Βόρειο Σέλας και τον Αρκτικό ουρανό.

«Αυτή είναι η στιγμή και η ευκαιρία να δώσω τη δυνατότητα στους πελάτες μου να ζήσουν, με ασφάλεια, τον Βόρειο Πόλο, δίπλα σε εξερευνητές και επιστήμονες» πρόσθεσε ενώ επεσήμανε ότι τα φορητά ιγκλού έχουν δοκιμαστεί σε εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες του Αρκτικού Κύκλου.

Καιρού επιτρέποντος, τα γυάλινα ιγκλού θα μεταφέρονται στον Βόρειο Πόλο τον Απρίλιο, μήνα στον οποίο δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι μεγάλες ερευνητικές αποστολές και κατά συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή. Τους υπόλοιπους 11 μήνες, τα ιγκλού θα είναι τοποθετημένα στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, μεταξύ Νορβηγίας και Βορείου Πόλου.