Τα 6 πιο περίεργα ξενοδοχεία του κόσμου – Από κελιά φυλακής μέχρι ορυχεία με πολυτελείς σουίτες

978

Καθαριότητα, εξυπηρέτηση, κόστος και τοποθεσία είναι μερικά από τα κριτήρια για να επιλέξει κάποιος ένα ξενοδοχείο. Ωστόσο πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα αναζητούν το διαφορετικό!

Παρακάτω θα δείτε μερικά ξενοδοχεία που αποτελούν μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία λόγω της ιδιαιτερότητας και του μοναδικού σχεδιασμού τους.

Hostel Celica, Σλοβενία

Είκοσι δωμάτια – κελιά μιας πρώην φυλακής, καθένα από τα οποία έχει διακοσμηθεί από διαφορετικό καλλιτέχνη. Οι περισσότεροι από αυτούς πάντως κράτησαν τα κάγκελα στα παράθυρα για να μην χαθεί η αίσθηση της φυλάκισης σε όποιον θέλει να ζήσει την εμπειρία.

King Pasific Lodge, Καναδάς

Ενα πλωτό ξενοδοχείο με 17 δωμάτια, στο οποίο φτάνει κανείς από το Βανκούβερ έπειτα από 2,5 ώρες πτήσης με υδροπλάνο. Και είναι μόνο η αρχή μιας μοναδικής απόλαυσης.

Dog Bark Park Inn, Αμερική

Ένα τεράστιο ξύλινο Μπιγκλ ύψους 10 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων ξεπετάγεται στην πόλη Cottonwood στο Αϊντάχο. Εκτός από ένα διαφορετικό αξιοθέατο για τους ξένους που επισκέπτονται την περιοχή, είναι και ξενοδοχείο που μπορεί να τους φιλοξενήσει.Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο επίσης, με φιγούρες σκύλων από διάφορες ράτσες, ενώ για πρωινό προσφέρονται κουλουράκια σε σχήμα σκύλου.

Sala Silver Mine Hotel Suite, Σουηδία

Περίπου 155 μέτρα κάτω από τη γη μέσα σε ένα ορυχείο αργύρου που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, έχουν διαμορφώσει μια πολυτελής σουίτα. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου προειδοποιούν όσους θέλουν να μείνουν στη σουίτα να βάλουν ζεστά και άνετα ρούχα, γιατί η θερμοκρασία μέσα στο ορυχείο δεν ξεπερνά τους 2 βαθμούς Κελσίου. Στη σουίτα υπάρχει θέρμανση αλλά και ζεστά σκεπάσματα. Λόγω του μεγάλου βάθους, δεν υπάρχει σήμα.

Kakslauttanen, Φινλανδία

Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται στη Λαπωνία, την πατρίδα του Άγιου Βασίλη και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να μείνουν σε ένα από τα 20 γυάλινα ιγκλού που διαθέτει, όλα με διάφανη οροφή που σου επιτρέπει να χαζεύεις τον μαγευτικό ξάστερο νυχτερινό ουρανό από την άνεση του κρεβατιού σου. Ενώ μπορεί να φαίνονται εύθραυστα και απροστάτευτα είναι εξαιρετικά ζεστά και άνετα ακόμα και όταν κάνει παγωνιά έξω.

Conrad Maldives, Μαλδίβες

Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Ari Atoll, που περιβάλλεται από πλούσια τροπικά δάση, τεράστιες παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά με κοραλλιογενείς υφάλους και πλούσια υποβρύχια ζωή. Το βασικό πλεονέκτημα του Conrad Maldives είναι το υποβρύχιο εστιατόριο με τη γυάλινη οροφή που επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθούν τα ψάρια ενώ κολυμπούν.