Πράγα: Ζαχαροπλαστείο δημιούργησε ένα ευφάνταστο γλυκό σε σχήμα κορωνοϊού!

63

Λίγο χιούμορ και μπόλικη φαντασία! Με αυτά τα 2 συστατικά αντιμετωπίζουν τα δυσάρεστα συναισθήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του covid, στην Πάργα.

Συγκεκριμένα ένα ζαχαροπλαστείο στην καρδιά της παλιάς πόλης έφτιαξε ένα γλυκό εμπνευσμένο από τον κορωνοϊό. Το καφέ «Black Madonna» στην οδό Celetná δημιούργησε, το «virus cake», το οποίο μάλιστα όπως ήταν αναμενόμενο έχει γίνει talk of the town.

Πρόκειται για ένα στρογγυλό σοκολατένιο γλυκό, με γέμιση φιστίκι και πουρέ από raspberries αλλά και καλυμμένο με το κόκκινο μούρο και λευκή σοκολάτα.

Η εικόνα του επιδορπίου είναι πραγματικά πανομοιότυπη με εκείνη του ιού, που έχει στρογγυλό σχήμα και κόκκινα spots, να ξεπροβάλουν σαν κορώνες (εξού και το όνομα).

«Βρήκα μια φωτογραφία του ιού στο Internet. Βρήκα λεπτομερώς πώς θα φτιάξω το γλυκό και τις αιχμές, τι χρώμα θα ήταν και το προετοίμασα όλο», αναφέρει η Olga Budnik, δημιουργός του γλυκού, στο Reuters.

Ανέφερε ακόμη ότι με αυτήν την γλυκιά δημιουργία θέλησε να βοηθήσει τον κλάδο της εστίασης που έχει πληγεί από την πανδημία. Η Τσεχία έχει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά κρουσμάτων στην Ευρώπη.

Το θεματικό γλυκό κάνει θραύση καθώς πουλάει σαν τρελό πάνω από 100 κομμάτια την ημέρα. Μάλιστα, η ίδια σκέφτεται ήδη το επόμενο δημιούργημά της: Ένα γλυκό με τη μορφή Covid-19 εμβολίου με γεύση εσπεριδοειδούς και λικέρ. «Θα έχει πολύ λάιμ και λίγο αλκοόλ», τόνισε η ίδια.

Πληροφορίες: Bovary.gr, Reuters/ Φωτο: AP