Με 50 ευρώ μπορείτε να γίνετε συνιδιοκτήτης ενός κάστρου – Δείτε που

43

Ψάχνετε τελευταία στιγμή για ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για ένα αγαπημένο πρόσωπο και θα θέλατε να πρωτοτυπήσετε; Γιατί δεν του αγοράζετε ένα κάστρο στη Γαλλία που κοστίζει μόνο 55 δολάρια; Εντάξει όχι ολόκληρο το κάστρο αλλά ένα μέρος αυτού. Αλλά και πάλι ιδιοκτήτης θα λέγεται.

Ας εξηγήσουμε όμως λίγο περισσότερο σε τι αφορά αυτή η επένδυση.

Αναφερόμαστε στο σατώ του Βιμπράκ, ένα υπό κατάρρευση φρούριο στη Γαλλία- και συγκεκριμένα στην περιοχή Γκραντ Κονιάκ – στο οποίο διέμεναν αριστοκράτες την μεσαιωνική περίοδο.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Dartagnans.fr, η start-up που τρέχει ένα πρότζεκτ διατήρησης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και η ΜΚΟ Αdopte un Cahateau που εστιάζει στις εργασίες αποκατάστασης διοργανώνουν εκστρατεία για την ομαδική αγορά ενός ατμοσφαιρικού γαλλικού κάστρου.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 175.000 ευρώ με τη βοήθεια 1.700 και πλέον ανθρώπων από 45 χώρες ανά τον κόσμο που πλέον είναι συνιδιοκτήτες. Συνολικά το έργο αποκατάστασης του κάστρου εκτιμάται πως θα κοστίσει περίπου 1.240.000 ευρώ.

Κάθε δωρητής κερδίζει το δικαίωμα της δια βίου ελεύθερης πρόσβασης στο σατώ, ενώ ένα μέρος του κήπου θα φέρει το όνομα του και φυσικά θα έχει και την ευκαιρία να βοηθήσει στην διάσωση του σατώ που αποτελεί μέρος της ιστορίας της Γαλλίας.

Στόχος επίσης είναι να αποκτήσει το Βιμπράκ την χαμένη του αίγλη και οι εμπλεκόμενοι στο project θέλουν να προβάλλουν τις δυνατότητες που προσφέρει μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων και καλεσμάτων σε μέλη της κοινότητας.

Υπάρχουν επίσης, όπως αναφέρει το CNN Travel, σχέδια για την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων ενώ προγραμματίζεται να κατασκευαστούν και φιλικές προς το περιβάλλον χτισμάτων φιλοξενίας επισκεπτών που θα είναι διάσπαρτες στα 12 στρέμματα που είναι η συνολική επιφάνεια του σατώ. Τα σχέδια, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι μεγαλεπήβολα.

Πηγή: CNN, Dartagnans