Μάλτα: Ταξιδεύοντας στο νησί των ιπποτών

Malta Cityscape Marsaxlokk Bay Oceans Boats Cityscapes Architecture HDR Wallpaper
566

Mερικά από τα παλαιότερα κτίρια στον κόσμο βρίσκονται σε αυτό το όμορφο νησί.

Η Μάλτα, επίσημα η Δημοκρατία της Μάλτας, είναι μικρό και πυκνοκατοικημένο νησιωτικό κράτος αποτελούμενο από ένα αρχιπέλαγος επτά νησιών στο μέσο της Μεσογείου. Βρίσκεται ακριβώς νότια της Σικελίας, ανατολικά της Τυνησίας και βόρεια της Λιβύης. Η πρώτη επίσημη γλώσσα είναι τα μαλτέζικα και η δεύτερη τα αγγλικά. Ο ρωμαιοκαθολικισμός είναι η πιο και διαδεδομένη θρησκεία. Παρ’ όλα αυτά η Μάλτα είναι από τις πιο πολυπολιτισμικές χώρες στον κόσμο. Τα νησιά που αποτελούν τη Μάλτα είχαν διάφορους κατακτητές στο πέρασμα των αιώνων. Η Μάλτα είναι η μικρότερη χώρα της Ένωσης τόσο σε πληθυσμό όσο και σε έκταση.

Τι να δείτε/να κάνετε εκεί

Βαλέττα: H υπέρκομψη πρωτεύουσα και ο Καθεδρικός ναός Αγ. Ιωάννη

Ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια του κόσμου, η Βαλέτα είναι η υπέρκομψη πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μάλτας. Ολόκληρη η πόλη αγαπά το μεγαλείο των Ιπποτών, των Ευρωπαίων ευγενών στους οποίους παραχωρήθηκαν τα νησιά της Μάλτας από τον Βασιλιά της Ισπανίας το 1530. Οι ιππότες δημιούργησαν μια πρωτεύουσα άξια του αριστοκρατικού τους επιπέδου, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Οι τουρίστες μπορούν εύκολα να περιηγηθούν σε αυτήν τη μικρή πόλη που περιλαμβάνει δύο λιμάνια: το Grand Harbour και το Marsamxett Harbour. Η καρδιά της πόλης είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη, μια εκκλησία του 16ου αιώνα που χτίστηκε από τις διάφορες τάξεις των ιπποτών, που προέρχονται από διάφορες χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Οι επισκέπτες εκπλήσσονται από το πολυτελές εσωτερικό με την επιχρυσωμένη διακόσμηση.

Αναζητήστε το σφυγμό της σύγχρονης Βαλέτας στα σοκάκια της παλιάς πόλης με τα γουστόζικα καφέ και τα μικρομάγαζα, στο έντονο nightlife έξω από τα τείχη με electronic dance αλλά και στις θρησκευτικές γιορτές στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Μαθαίνοντας για τη μεσαιωνική πόλη Μντίνα

Η Μντίνα προσφέρει μια απόδραση σε μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι. Χαρακτηρίζεται ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO,  και αυτή η μαγευτική μεσαιωνική πόλη στην κορυφή του λόφου είναι πλούσια…ιστορικά. Μέσα στα τεράστια, αρχαία τείχη της πόλης υπάρχει ένας φιλόξενος κόσμος και όμορφα, παλιά κτήρια από ψαμμίτη. Οι τουρίστες πρέπει να περάσουν από την Main Gate για να εισέλθουν στην πόλη.

* ο ψαμμίτης είναι ένα κλαστικό ιζηματογενές πέτρωμα το οποίο αποτελείται από κόκκους άμμου και το χρησιμοποιούσαν τα παλαιότερα χρόνια για να δομήσουν αριστοκρατικά κτήρια.

Για βουτιές στη φανταστική παραλία Blue Lagoon στο Comino

Το Blue Lagoon είναι μια μαγευτική παραλία από κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά που περιβάλλουν ένα βυθό λευκής άμμου. Αυτή η παραλία, δίνει την εντύπωση ότι είναι μια τεράστια πισίνα και αυτό γιατί το νερό είναι ήρεμο. Διαθέτει ομπρέλες και καρέκλες για να καθίσετε. Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, οι ταξιδιώτες μπορούν να μείνουν στο Comino Hotel (το μοναδικό ξενοδοχείο στο νησί) για να χαρούν το Blue Lagoon χωρίς άλλους τουρίστες και να απολαύσουν ήρεμες διακοπές. Τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο νησί Comino περιλαμβάνουν περιπάτους στη φύση, πεζοπορία και θαλάσσια σπορ όπως εξερεύνηση των θαλάσσιων σπηλιών, και κατάδυση.

Επισκεφθείτε το χωριό του Popeye

Το χωριό του Popeye χτίστηκε για το σετ ταινιών της ταινίας “Popeye”, το 1979. Εισήγαγαν ξύλινες σανίδες για την αποκλειστική κατασκευή των 19 ξύλινων κτιρίων, επειδή η Μάλτα έχει έλλειψη από δάση. Σήμερα το χωριό είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, πολύ περιπετειώδες, με ένα θεματικό πάρκο. Υπάρχουν παιδότοποι, παραστάσεις, κινηματογράφος, μουσεία και ένα πάρκο διασκέδασης πάνω στο νερό. Μπορείτε να γνωρίσετε τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Όλα φαίνονται πολύ ρεαλιστικά και φυσικά. Έφτιαξαν ακόμη και μια γκιλοτίνα για να τιμωρούν τους άτακτους!

Εξερευνήστε τους ναούς Ggantija

Οι ναοί Ggantija είναι γιγάντιοι και ”κάθονται” στο ειδυλλιακό νησί Gozo. Αυτές οι κατασκευές χρονολογούνται στην πραγματικότητα από τις Πυραμίδες της Αιγύπτου και εδώ υπάρχουν δύο ναοί που περικυκλώνονται από ένα εξωτερικό τείχος. Το τεράστιο μέγεθός τους είναι αυτό που το κάνει τόσο απαράμιλλο.

Έτοιμοι για ένα ταξίδι στη χώρα των ιπποτών;