Κίνα: 220.000 κυβικά μέτρα πάγου μεταμορφώθηκαν σε φωτεινά κτίρια – Φαντασμαγορικές εικόνες

156

Λαβύρινθοι φτιαγμένοι από χιόνι, φωτισμένοι παγωμένοι πύργοι και κρυστάλλινα παλάτια χαραγμένα από τεράστια τεμάχια πάγου καλωσόρισαν τους επισκέπτες στο ετήσιο φεστιβάλ πάγου της Κίνας στο Χαρμπίν. Η τελετή έναρξης του δημοφιλούς φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου ενώ πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Τα παγωμένα τοπία έχουν προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες τα τελευταία χρόνια στη χειμερινή βορειοανατολική πόλη, η οποία άνοιξε το φεστιβάλ παρά τις μικρές εστίες της επιδημίας Covid-19 σε ολόκληρη την Κίνα. Οι προετοιμασίες για την ετήσια γιορτή του χειμώνα ξεκινούν εβδομάδες νωρίτερα, με τους εργαζόμενους να εξορύσσουν εκατομμύρια κυβικά πόδια πάγου από την επιφάνεια του ποταμού Songhua κάνοντας μεγάλες και εξαντλητικές βάρδιες.

Σύμφωνα με το BBC, για την κατασκευή των φετινών γλυπτών χρησιμοποιήθηκαν 222.000 κυβικά μέτρα πάγου. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν δραστηριότητες όπως πατινάζ, σκι, χόκεϊ πάγου, ακόμα και κολύμπι σε παγωμένα νερά. Με πυροτεχνήματα και μια σειρά εντυπωσιακών event, το Φεστιβάλ προσελκύει μια πληθώρα επισκεπτών, ενώ φιλοξενεί ακόμα και γάμους.

Πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το 1985. Φέτος για 36η χρονιά, οι λαμπρές εκδηλώσεις που φιλοξενεί το καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως. Οι Χειμερινοί Αγώνες του Πεκίνου του 2022 έχουν εμπνεύσει ολόκληρη την Κίνα να προωθήσει χειμερινά σπορ και τουρισμό, με τον αριθμό των κινεζικών χιονοδρομικών κέντρων να αυξάνεται σχεδόν τέσσερις φορές την τελευταία δεκαετία.