Εξοργισμένο το μουσείο Άουσβιτς με την Amazon – Πουλούσε χριστουγεννιάτικα στολίδια με εικόνες από το στρατόπεδο

74

Το Μουσείο Άουσβιτς-Μπιρκενάου επέκρινε τον αμερικανικό διαδικτυακό κολοσσό λιανικής Amazon διότι διέθετε προς πώληση χριστουγεννιάτικα στολίδια με φωτογραφίες του άλλοτε ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης.

«Το να πωλούνται χριστουγεννιάτικα στολίδια με εικόνες του Άουσβιτς δεν μοιάζει σωστό», σχολίασε το Μουσείο μέσω Twitter, κοινοποιώντας φωτογραφίες στολιδιών με εικόνες από συρματοπλέγματα και παραπήγματα του στρατοπέδου. Μάλιστα, προέτρεψε την Amazon να τα αφαιρέσει από τον κατάλογό της.

«Το Άουσβιτς σε ανοιχτήρια μπουκαλιών, αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό και ασεβές» προς τη μνήμη των θυμάτων, τόνισε το Μουσείο στην ανάρτησή του.

Στη συνέχεια, σε άλλη ανάρτηση, το μουσείο ανέφερε ότι η Amazon απέσυρε τα προϊόντα, ωστόσο, μετά από αναζήτηση εντόπισε και άλλα, ανάμεσά τους ένα mousepad και ένα κεραμικό «χριστουγεννιάτικο στολίδι» στο οποίο εικονίζεται βαγόνι τρένου που μετέφερε Εβραίους στους θαλάμους αερίων.

Όπως γνωστοποίησε στη συνέχεια και αυτά αφαιρέθηκαν, ευχαριστώντας εκείνους που αντέδρασαν. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο Αουσβιτς αντιδρά σε προϊόντα που πωλούνται και απεικονίζουν το στρατόπεδο συγκέντρωσης.