8 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Αφρική

111

Η Αφρική, αποτελείται από περισσότερες από πενήντα διαφορετικές χώρες, και είναι πλούσια τόσο σε τοπία όσο και σε πολιτισμό. Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι στην Αφρική υπάρχουν περισσότερες από 3.000 φυλετικές ομάδες. Κι αν αυτά σας φαίνονται λίγο πολύ γνωστά διαβάστε παρακάτω κάποια στοιχεία που ίσως αγνοούσατε μέχρι τώρα.

 

1. Το 40% των παιδιών ηλικίας 5 με 14 των υποανάπτυκτων χωρών της Αφρικής πέφτουν θύματα παιδικής εργασίας.

2. Σε αυτές τις χώρες, οι άνθρωποι πρέπει να περπατήσουν κατά μέσο όρο 4 χιλιόμετρα για να μαζέψουν νερό, το οποίο συνήθως δεν πίνεται χωρίς να βραστεί πρώτα.

3. Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, η Ζιμπάμπουε είναι η χώρα με τις περισσότερες επίσημες γλώσσες, οι οποίες φτάνουν τις 16. Άλλες χώρες την ξεπερνούν μόνο με τη μορφή διαλέκτων.

4. Σε κάποιες χώρες της Αφρικής υπάρχει μπίρα που ζυμώνεται από μπανάνες.

Διαβάστε επίσης

5. Η φυλή San της Νότιας Αφρικής χρησιμοποιεί εργαλεία που βρήκαν σε σπηλιές και που εκτιμάται ότι μετρούν 44 χιλιάδες χρόνια ύπαρξης.

6. Η Αίγυπτος αποτελεί επίσης την χώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τουριστών, κυρίως λόγω των πυραμίδων. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στο Σουδάν υπάρχουν 223 πυραμίδες, ενώ στην Αίγυπτο 138.

7. Η Αφρική είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη ήπειρος της Γης μετά την Ασία, με πληθυσμό 1,1 δισεκατομμύριο ανθρώπους. Ο αφρικανικός πληθυσμός αυξάνεται πιο γρήγορα από τον ασιατικό, και υπολογίζεται ότι το 2050 η Αφρική θα έχει 2,3 δισεκατομμύρια κατοίκους.

8. Πιο πολλοί άνθρωποι μιλούν γαλλικά στην Αφρική, παρά στη Γαλλία.