Εσείς ξέρετε που βρίσκεται η λίμνη με τα ροζ άνθη;

188

Υπάρχει μία λίμνη που σαγηνεύει με την πρώτη ματιά και αυτό γιατί  στην επιφάνεια της βρίσκονται εκατομμύρια ροζ άνθη από λωτούς. Ο λόγος για την λίμνη Νογκ Χαν Καμπαουάμπι, βορειοανατολικά της Ταϋλάνδης, 350 μίλια από την Μπανγκόκ.

Οι ντόπιοι την αποκαλούν Talay Bua Daeng, δηλαδή η «θάλασσα με τους κόκκινους λωτούς». «Η τέλεια στιγμή για να δείτε τους κόκκινους λωτούς σε πλήρη άνθηση είναι το πρωί από τις 6 π.μ. έως το μεσημέρι» δήλωσε εκπρόσωπος, σύμφωνα με την Telegraph.

Κάθε χρόνο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, τα φυτά του καρπού που αποτελεί σημαντική τροφή για τους Ταϊλανδούς, καλύπτουν την επιφάνεια των 8.000 στρεμμάτων της λίμνης, αποτελώντας μοναδικό θέαμα και πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Η λίμνη, που δεν έχει αλμυρό νερό, είναι πολύ ρηχή, με μέσο βάθος μόλις ένα μέτρο, αλλά είναι η κύρια πηγή του ποταμού Πάο (Pao), που υδροδοτεί την πόλη Ουμπόν Τανί (Udon Thani), μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες της χώρας.

Επίσης, χρησιμοποιείται για ψάρεμα, αλλά είναι ακατάλληλη για κολύμπι και η περιοχή γύρω από τη λίμνη έχει γίνει δημόσιο πάρκο.

Οι τουρίστες μπορούν να νοικιάσουν βάρκα για να δουν τα λουλούδια από κοντά και να απολαύσουν το φυσικό τοπίο στο οποίο συμβιώνουν ψάρια, πουλιά, άγρια πανίδα και υδρόβια φυτά.