Κλασική κυκλαδίτικη συνταγή, ό,τι πρέπει γι αυτή την εποχή!

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη

80 γρ. πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη

70 γρ. ψωμί, την ψίχα του μόνο

1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο

1 σκ. σκόρδο

100 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. λευκό ξύδι

1 κ.γ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένος

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

Αλάτι

Πιπέρι

Λαγάνα, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και έπειτα το στραγγίζουμε πολύ καλά.

2 Κατόπιν, ρίχνουμε στο πολυκοπτικό το ψωμί, την κάπαρη, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μία πάστα.

3 Τέλος, αδειάζουμε την καπαροσαλάτα σε ένα μπολ και τη σερβίρουμε με λαγάνα ή οποιοδήποτε άλλο ψωμί επιθυμούμε.

(συνταγή από giorgostsoulis.com)