Μία συνταγή για πεντανόσιμες τορτίγιες με κοτόπουλο που μας στέλνει κατευθείαν Μεξικό! Έτοιμοι;
ΥΛΙΚΑ
Για την μαρινάδα:
2 φιλέτα κοτόπουλο
1/2 κρεμμύδι ξερό
1/4 φλ. λάδι
1 κσ πάπρικα
1 κγ κύμινο
1 κγ πιπέρι καγιέν
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κγ σκόρδο σε σκόνη
χυμό από 1 limes
αλάτι
πιπέρι
Για την γέμιση:
2 κόκκινες πιπεριές
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλι πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κγ κύμινο
1 κγ πιπέρι καγιέν
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Τορτίγιες
γιαούρτι στραγγιστό
βασιλικό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε το σκόρδο και μέσα σε μία σακούλα μαγειρέματος βάζουμε το λάδι, με το σκόρδο, αλατοπίπερο, κύμινο, πάπρικα, πιπέρι καγιέν μαζί με τον χυμό από τo 1 lime. Προσθέτουμε 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κομμένο σε λωρίδες κοτόπουλο.
Αφήνουμε το μείγμα μέσα στη σακούλα, στο ψυγείο για μία ώρα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο και αφήνουμε να μαλακώσουν. Σβήνουμε με τον χυμό από το lime. Στη συνέχεια τα απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε στο καυτό τηγάνι το μείγμα με το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα λαχανικά.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα μαζί με τα λαχανικά.
Σ’ ένα καθαρό τηγάνι ζεσταίνουμε τις τορτίγιες.
Σερβίρουμε βάζοντας στη μέση της τορτίγιας 2 κουταλιές από το κοτόπουλο και γιαούρτι το οποίο έχουμε πασπαλίσει με βασιλικό.
Extra tip: Μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα και κίτρινο τυρί τριμμένο ή/και homemade γουακαμόλε για να δώσει περισσότερη ένταση στα fajitas μας!
(συνταγή από το ipop.gr)