Ξεχάστε τη Ρώμη και το Παρίσι – 5 εναλλακτικές πόλεις για ρομαντικές αποδράσεις

709

Βενετία, Ρώμη, Παρίσι! Όλοι γνωρίζουμε για την ρομαντική ατμόσφαιρα τους. Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει κι εμείς ετοιμάσαμε μία λίστα από την οποία τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται! Παρακάτω θα βρείτε 5 “άγνωστους” ρομαντικούς προορισμούς για τους ερωτευμένους που αγαπάνε το διαφορετικό…

Aνσί – Γαλλία

Θέλετε Γαλλία που να θυμίζει και λίγο Βενετία αλλά να μην είναι Παρίσι αλλά ούτε και Ιταλία; H πόλη Ανσί (Annecy), την επονομαζόμενη και «Βενετία των Αλπεων», μιας και είναι φωλιασμένη στα ριζά των Αλπεων, τη διασχίζουν πανέμορφα κανάλια και διαθέτει μια από τις μαγευτικότερες λίμνες της Γαλλίας! Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε την «Γέφυρα των ερωτευμένων» (με θέα τη λίμνη από τη μια μεριά και από την άλλη το Canal du Vassé με τις πολυάριθμες βάρκες).

Μπριζ – Βέλγιο

Αν και άγνωστη για τους πολλούς Έλληνες, η Μπριζ είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Βόρειο-Ευρωπαίους. Υπέροχη και ατμοσφαιρική παλιά πόλη που με τα κανάλια και με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, μοιάζει να έχει βγει από ένα μεσαιωνικό παραμύθι. Ιδανική για βόλτα στα μεσαιωνικά δρομάκια ή μια ρομαντική βαρκάδα στα κανάλια. Εξερευνήστε τις γραφικές γέφυρες, δοκιμάστε τις υπέροχες βελγικές μπύρες στο παραδοσιακό ζυθοποιείο που λειτουργεί και ως μουσείο, αλλά και τις πεντανόστιμες σοκολατένιες λιχουδιές.

Σίντρα – Πορτογαλία

Απέχει λιγότερο από μία ώρα από τη Λισαβόνα, είναι παραμυθένια και θα σας θυμίσει κάτι από τις «Χίλιες και μία νύχτες», καθώς η παρουσία των Μαυριτανών κατακτητών είναι ακόμη αισθητή. Ζήστε τον πορτογαλικό ρομαντισμό με μία αύρα μιας άλλης εποχής εξερευνώντας τα 3 παλάτια και το 1 κάστρο, που αποτελούν τμήμα των Πάρκων της Σίντρα (μιας έκτασης 9.600 στρεμμάτων που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO περιοχή Παγκόσμιας Κληρονομιάς).

Σάλτσμπουργκ – Αυστρία

Η πόλη της «Μελωδίας της Ευτυχίας» κυριολεκτικά, μιας και εκεί γυρίστηκε η χολιγουντιανή ταινία, προσφέρει απλόχερα μοναδικές και ταυτόχρονα ρομαντικές εικόνες. Τα γεμάτα ιστορία μουσεία του, οι γοτθικοί καθεδρικοί, οι επιβλητικές όπερες, τα πολυτελή παλάτια και η περίτεχνη αρχιτεκτονική του συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι με πρωταγωνιστή τον Μότσαρτ! Εκεί, θα δείτε και θα επισκεφτείτε το σπίτι/μουσείο του, τη νεότερη κατοικία ενώ θα έχετε και την ευκαιρία να δειπνίσετε υπό τους ήχους του!

Notting Hill – Λονδίνο, Αγγλία

Δεν είναι πόλη αλλά είναι η ομορφότερη συνοικία του Λονδίνου. Εντάξει, για την προσθήκη του Notting Hill στη λίστα μας έπαιξε ρόλο και η αισθηματική κομεντί με τη Τζούλια Ρόμπερτς και τον Χιου Γκραντ. Δεν το κρύβουμε…Όμως πέρα από αυτό, η γειτονιά αυτή είναι διάσημη για τους εγγλέζικους εσωτερικούς κήπους και τα εντυπωσιακά σπίτια της βικτοριανής εποχής τα οποία προσδίδουν μία ιδιαίτερα ρομαντική ατμόσφαιρα. Αν βρεθείτε εκεί μη παραλείψετε να επισκεφθείτε το διάσημο σε όλο τον κόσμο εστιατόριο Churchill Arms.