72 ώρες στην ακριτική Θράκη με την AVIS!

68

Θράκη. Αυτή η γωνιά της Ελλάδας έχει να σου δείξει κάτι που σπάνια συναντάς. Έχει το εξαιρετικό προνόμιο να αποτελεί ένα συνονθύλευμα πολιτισμών οι οποίοι όχι μόνο πέρασαν από την περιοχή αλλά άφησαν και το αποτύπωμά τους. Το ελληνικό, το βαλκανικό και το ανατολίτικο στοιχείο γίνονται ένα και η πολυπολιτισμικότητα καταργεί τα φυσικά όρια μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Η ιστορικότητα που κουβαλά αγκάλιασε τον σύγχρονο τρόπο ζωής έτσι το εξαιρετικό οδικό δίκτυο σε συνδυασμό με ένα αμάξι από τον στόλο της AVIS κάνουν εύκολη την πρόσβαση στην περιοχή διευκολύνοντάς σας στο να την εξερευνήσετε σε μόλις 3 ημέρες!

Αν λοιπόν είστε έτοιμοι για αυτό το ταξίδι, επιλέξετε να φτάσετε αεροπορικώς στην Καβάλα και στο αεροδρόμιο “Μέγα Αλέξανδρος” και από εκεί να νοικιάσετε αυτοκίνητο ώστε να ξεκινήσετε το road trip από τα δυτικά του νομού. Επιλέγοντας την AVIS όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία άνετη και ασφαλή διαδρομή αλλά και μία υποδειγματική εξυπηρέτηση. Ο station manager του σταθμού ενοικίασης στην Καβάλα ήταν εξαιρετικά κατατοπιστικός δίνοντας μας όλες τις απαραίτητες οδηγίες για το ταξίδι μας, προκειμένου να χωρέσουμε όσα περισσότερα γίνεται μέσα σε 72 ώρες!

Και επειδή στην AVIS θέλουν το ταξίδι σας να ξεκινήσει γρήγορα και με ασφάλεια, με το Quick Pass, μειώνετε τον χρόνο παραμονής σας στον σταθμό ενοικίασης παραλαμβάνοντας το αυτοκίνητό σας ακόμα πιο γρήγορα. Αξιοποιώντας την εν λόγω υπηρεσία καταφέραμε να σπάσουμε το ρεκόρ των 4 λεπτών.

1η μέρα, στην πόλη με τα χίλια χρώματα, στην Ξάνθη

Η γοητευτική Παλιά Πόλη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά της, το φημισμένο σαββατιάτικο παζάρι, ο Νέστος και οι λιμνοθάλασσες με τα φλαμίγκο είναι μερικά από αυτά που θα έχετε την τύχη να δείτε στην Ξάνθη!

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να παραλείψετε μία περιήγηση στα στενά σοκάκια του ιστορικού κέντρου, όπου θα έρθετε σε επαφή με το αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα της σύνθεσης διαφορετικού τύπου πολυμορφικών κατοικιών και με την ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος που αντικατοπτρίζεται στις οροσειρές της περιοχής. Η όμορφη αυτή βόλτα μπορεί να συνοδευτεί με μία επίσκεψη σε κάποια διατηρημένα αρχοντικά που έχουν μετατραπεί σε λαογραφικά μουσεία και πινακοθήκες.

Στην Ξάνθη, στη γεννέτηρα του Μάνου Χατζηδάκι, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το σπίτι στο οποίο έζησε τα πρώτα του παιδικά χρόνια. Το τεράστιο κτίριο λειτουργούσε έως και το 2000 ως Φρουραρχείο, σήμερα λειτουργεί ως Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης. Θα θαυμάσετε τις περίτεχνες σκάλες, τις τοιχογραφίες και την υποδειγματική αναστήλωση.

Επίσης γνωστό για το ανατολίτικο χρώμα του, τα παζάρι που στήνεται κάθε Σάββατο κοντά στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης, αποτελεί τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Βόρειας Ελλάδας, γεμάτη χρώματα, ήχους και ζωή. Στο παζάρι της Ξάνθης θα βρεις τα πάντα. Από ένα θερμό χαμόγελο, μέχρι πολύχρωμους πάγκους στη λαϊκή γεμάτους φρέσκα φρούτα και ζαρζαβατικά, ρούχα βιβλία, παιχνίδια, χαλιά, κουρτίνες, μέχρι και ξηρούς καρπούς αλλά και βιολογικά προϊόντα.

Η διαδρομή από την πόλη της Ξάνθης μέχρι το χωριό Κοττάνη στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι μόλις 57 χιλιόμετρα και διαρκεί περίπου 1.30 ώρα. Ξεκινήστε την περιήγησή σας οδηγώντας προς την βόρεια ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε είναι η γραφική Σμίνθη, εκεί όπου θα γευθείτε μία από τις ωραιότερες μπουγάτσες.

Συνεχίστε τη διαδρομή μέχρι το χωριό Μύκη. Εκεί θα σας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι γυναίκες φορούν παραδοσιακές πομάκικες στολές. Μετά τη Μύκη θα συναντήσετε  τη Γλαύκη, τον Κένταυρο, την Κοτύλη, το Ωραίο…τις Θέρμες. Μην παραλείψετε μία στάση στο χωριό Εχίνος που είναι και το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής!

Αφού περάσετε και τις Θέρμες θα φτάσετε μόλις 10 χιλιόμετρα από τη Βουλγαρία και θα βρεθείτε στο χωριό Κοττάνη. Εκεί στη μέση του πουθενά και αφού έχετε διασχίσει έναν χωμάτινο και δύσβατο δρόμο θα έρθετε αντιμέτωποι με μία εμπειρία που δεν θα χει προηγούμενο. Θα αντικρίσετε ένα άγριο και ανέγγιχτο φυσικό τοπίο! Μία ανάσα μακρυά από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ο χρόνος σταματά, και το σήμα του κινητού χάνεται…  Εκεί λοιπόν στο τέρμα της Ελλάδας, ο Τζεμίλ Χαλίλογλου και η Μουτζέν έφτιαξαν ένα μικρό μουσείο και μια από τις καλύτερες ταβέρνες στην Ελλάδα. Το πετρόχτιστο κτίριο με την προσεγμένη και πεντακάθαρη αυλή βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον. Η εν λόγω ταβέρνα κατάφερε να βγάλει απ’ την αφάνεια ολόκληρη την περιοχή. Οι πομάκικες νοστιμιές, οι παλιές πατροπαράδοτες συνταγές, και τα πολλά χαμόγελα κατάφεραν να μετατρέψουν το απομακρυσμένο αυτό χωριό γαστρονομικό προορισμό για ψαγμένους καλοφαγάδες…

Ώρα για Κομοτηνή

Και εκεί το παρελθόν με το παρόν μπλέκονται με ένα ιδιαίτερο τρόπο… Ένας τόπος με πλούσια ιστορία, γεμάτη αρώματα και μυρωδιές μας ταξιδεύουν στο χθες…Στην περιοχή είναι έντονη η παρουσία του μουσουλμανικού στοιχείου που δίνει ιδιαίτερο χρώμα τόσο με τις ενδυμασίες και τα έθιμα όσο και με την αρχιτεκτονική, χαρακτηριστικό δείγμα της οποίας αποτελούν οι μιναρέδες και τα καφασωτά παράθυρα των σπιτιών στις παλιές συνοικίες. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η περιήγηση γύρω από την Λαϊκή Αγορά, όπου υπάρχουν εμπορικά και άλλα καταστήματα.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ιμαρέτ της Κομοτηνής το οποίο είναι από τα παλαιότερα σωζόμενα οθωμανικά μνημεία της Ευρώπης. Χρονολογείται μεταξύ των αρχών της δεκαετίας του 1360 και των αρχών του 14ου αιώνα και χτίστηκε από τον Οθωμανό Γαζή Αχμέτ Εβρενό. Ήταν μέρος των τειχών της πόλης που υπήρχαν εκεί και κατά το 19ο αιώνα, όταν η πόλη κατακτήθηκε από τους Βουλγάρους και μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό. Γράμματα του κυριλλικού αλφαβήτου σώζονται ακόμα στην πόρτα πάνω στο τόξο. Ο χώρος έχει αλλάξει χρήσεις ανά τους αιώνες. Το 1924 δημιουργήθηκε στον χώρο συγκρότημα παγοποιείου ενώ κάποιοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν μέχρι το 1973 από την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού της Κομοτηνής. Σήμερα στο Ιμαρέτ στεγάζεται το Εκκλησιαστικό μουσείο, με εκθέματα όπως εικόνες, άμφια, σκεύη και χειρόγραφα.

Επισκεφθείτε τον πύργο του Ωρολογιού ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο Γενί Τζαμί. Το κτίριο θεωρείται δείγμα του οθωμανικού εκσυγχρονισμού, χτίστηκε το 1884 και ήταν αφιέρωμα του σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ. Ο Πύργος εφάπτεται στο μαυσωλείο της Φατμά Χανούμ, σύζυγο του βεζύρη Χασάν Πασά.

Η πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή θεωρείται η καρδιά της πόλης. Περιμετρικά της πλατείας θα βρείτε πλήθος καταστημάτων και νυχτερινών κέντρων. Εκεί θα συναντήσετε ανά πάσα ώρα και στιγμή ντόπιους με τους φίλους και τις οικογένειές τους, καθώς επίσης και μεγάλο μέρος των φοιτητών της πόλης.

Extra tip: Μη φύγετε από εκεί χωρίς να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα με ένα πολύ ενδιαφέρον κράμα γαστρονομικών παραδόσεων της Θράκης, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Καππαδοκίας, του Πόντου, της Τουρκίας, της Αρμενίας, της Καππαδοκίας, των Σαρακατσάνων και των Ρομά.  Δοκιμάστε σίγουρα σαραγλί, χανούμ μπουρέκ (με κρέμα), καταΐφι, σεκέρ παρέ και καζάν ντιπί και φυσικά το γνωστό Σουτζούκ Λουκούμ στο ζαχαροπλαστείο Νεντίμ.

Γευθείτε την τοπική κουζίνα και τις γαστρονομικές παραδόσεις της Θράκης στις Σάπες, στη Μέλισσα η οποία αποτελεί κοινό μυστικό για τους καλοφαγάδες από το 1964. Δοκιμάστε το χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο αλλά και τα πολίτικα μπιφτεκάκια για τα οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά μοσχαρίσιος κιμάς και μπαχαρικά.

Φύγαμε για Έβρο!

Πρώτη στάση Αλεξανδρούπολη. Μία πόλη ζωντανή και ευχάριστη θα αντικρίσεις με το που φτάσεις εκεί, η οποία σίγουρα θα αποτελέσει την ιδανική βάση για την περιήγηση σας σε όλο τον νομό. Είναι μία από τις νεότερες πόλεις στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ήταν μόνο ένα ψαροχώρι μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, στα αρχαία χρόνια στη θέση της υπήρχε η αρχαία πόλη Σάλη που ιδρύθηκε από αποίκους από το νησί της Σαμοθράκης.

Όπως κάθε πόλη έχει το σήμα κατατεθέν της έτσι και η Αλεξανδρούπολη έχει τον επιβλητικό φάρο στο λιμάνι. Ο φάρος δεσπόζει στο λιμάνι από την 1η Ιουνίου 1880 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 αναγνωρίστηκε ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μην χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας και να φτάσετε ως το γραφικό λιμανάκι, το οποίο αποτελεί και την ψυχή της πόλης.

Συνεχίζοντας το ταξίδι σας προς τον Βόρειο Έβρο θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα αντικρίσετε ένα αλλαγμένο τοπίο εξαιτίας των τραγικών πυρκαγιών. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα εστίες πρασίνου οι οποίες δημιουργούν την ελπίδα ότι το δάσος θα αναγεννηθεί.

Πρώτη στάση, οι Φέρες, μια μικρή και γραφική κωμόπολη που απέχει μόλις 6χλμ. από τον ποταμό Έβρο. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι η μυστικιστική της αύρα λόγω του ξακουστού και πανέμορφου μοναστηριού της, της Παναγιάς Κοσμοσώτειρας που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου στην οποία είναι χτισμένη και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα βυζαντινής τέχνης.

Μετά τις Φέρες, σειρά παίρνει το Τυχερό. Μια εξίσου μικρή κωμόπολη με αρκετή ιστορία αλλά ακόμα περισσότερη… καινοτομία! Το Τυχερό αποδείχθηκε κυριολεκτικά καλότυχο μιας και οι κάτοικοί του είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ήδη από τη δεκαετία του ’90 τους καρπούς της αναπτυξιακής πολιτικής της τότε δημοτικής αρχής για την οποία μάλιστα διακρίθηκε από την ακαδημία Αθηνών το 1995. Πισίνα, τεχνητή λίμνη, ανοιχτό αμφιθέατρο, ιππικός όμιλος και άλλες πρωτοφανείς για μικρή κωμόπολη υποδομές συνυπάρχουν σε αυτό το μικρό piece of art της Θράκης. Σήμερα το Τυχερό χρειάζεται αρκετές δόσεις συντήρησης και αντίστοιχης έγνοιας μιας και ο Καλλικράτης φρόντισε να το απαξιώσει.

Στον ποταμό Έβρο κοντά στο Τυχερό

Αφήνοντας πίσω το Τυχερό μέσα σε 20 λεπτά θα φτάσετε στον επόμενο σταθμό του road trip και συγκεκριμένα στο Σουφλί. Η «Πόλη του Μεταξιού», διατηρεί πολλά στοιχεία από την περίοδο της ακμής της, τον 19ου αιώνα. Με μια βόλτα στα στενά δρομάκια θα ανακαλύψετε αρχιτεκτονικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής. Γύρω από την πλατεία του Σουφλίου, βρίσκονται τα καταστήματα του μεταξιού. Επίσης στην αγορά μπορείτε να αγοράσετε πεντανόστιμα εδέσματα (αναζητήστε στα κρεοπωλεία τον «καβουρμά» και στα εστιατόρια την «μπάμπω»), καθώς και εξαιρετικό τσίπουρο και κρασί.

Το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό ανακαινισμένο κτήριο. Ο επισκέπτης του μπορεί να πάρει μια γεύση των σταδίων παραγωγής του μεταξιού μέσα από τα μηχανήματα που δουλεύουν όπως αναπήνιση, επεξεργασία του νήματος μέχρι και ύφανση. Τα εκθέματα συμπληρώνονται με video που προβάλλουν όλα τα στάδια από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα μέχρι το τελικό προϊόν.

Extra tip: Σε μία όμορφη τοποθεσία δίπλα στη γραμμή του τρένου, στο Σουφλί σας περιμένει μία ευχάριστη έκπληξη! Ένα ζεστό περιβάλλον, με παραδοσιακούς γευστικούς μεζέδες, πεντανόστιμα μαγειρευτά φαγητά, λαχταριστά κρεατικά στα κάρβουνα, ντόπιο τσίπουρο και κρασί, παγωμένες μπύρες! Και κάπως έτσι η θρακιώτικη φιλοξενία παίρνει σάρκα και οστά… “Το όνειρο” δεν είναι απλά ένα μεζεδοπωλείο. Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να δεις και να κάνεις στον Έβρο! Δοκιμάστε το καλύτερο λουκάνικο, μπάμπω παραδοσιακή στον φούρνο, καβουρμά με αυγά η πατάτες και τις μοναδικές αλοιφές τους.

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας με το αμάξι προς τα Βόρεια, θα συναντήσετε την πόλη του Διδυμοτείχου. Μια πόλη πραγματικό μουσείο, που συνδυάζει φυσική ομορφιά, μνημεία και ιστορία ζωντανή ανά τους αιώνες, που έχει τις ρίζες της στη νεολιθική περίοδο. Ανάμεσα σε δύο ποτάμια, τον μέγα Εβρο και τον Ερυθροπόταμο, και χτισμένη στην άκρη ενός μεγάλου κάμπου, η πόλη ξεχωρίζει με το κάστρο της, τον Καλέ, με τα οθωμανικά μνημεία της και τη σπουδαία μουσική της παράδοση.

Κι αφού έχετε εξερευνήσει τα μυστικά του Διδυμότειχου ανηφορίζετε για να φτάσετε στη ζωηρή Ορεστιάδα, τη νεότερη πόλη της Ελλάδας, με τον ποταμό Αρδα να διασχίζει την περιοχή από Δύση προς Ανατολή. Η Νέα Ορεστιάδα ιδρύθηκε μόλις το 1923, από Έλληνες πρόσφυγες που κατάγονταν από την Αδριανούπολη.

Τελευταία στάση, στις Καστανιές. Οι Καστανιές στον Έβρο έχουν σηματοδοτηθεί ως το βορειοανατολικότερο σύνορο της Ελλάδας. Είναι χτισμένες στις όχθες του Άρδα, παραπόταμου του Έβρου, μέσα σε ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Εκεί βρίσκεται το ένα από τα δύο τελωνεία διέλευσης των συνόρων Ελλάδας – Τουρκιάς. Το δεύτερο και νεότερο βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτιότερα, στους Κήπους, με πολύ μεγαλύτερη κίνηση. Από τις Καστανιές φτάνει κανείς οδικώς στην Αδριανούπολη της Τουρκίας που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα.

Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής κάντε μία στάση στο Δάσος Δαδιάς, έναν φυσικό θησαυρό που παρόλο που επλήγη από τις καταστροφικές φωτιές έχει ακόμα κάποια σημεία πρασίνου. Πολύ κοντά στο χωριό Δαδιά λειτουργεί Κέντρο Ενημέρωσης για το Δάσος. Αποτελεί την αφετηρία των επισκεπτών για πεζοπορία, καθώς από εκεί ξεκινούν τα σηματοδοτημένα μονοπάτια του Δάσους της Δαδιάς. Επίσης, μέσα στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Δαδιάς- Λευκίμμης- Σουφλίου και μόλις 500 μέτρα από τον οικισμό της Δαδιάς, βρίσκεται ο Οικοτουριστικός Ξενώνας Δαδιάς “Forest Inn”.  Διαθέτει άνετα και ζεστά δωμάτια και πλούσιο πρωινό με τοπικά προϊόντα.

Και επιστροφή στην Καβάλα

Η αρχόντισσα της Μακεδονίας εκτός από ένα σύγχρονο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο είναι κι ένας αγαπημένος προορισμός. Η γραφική παλιά πόλη, τα ιστορικά μνημεία, οι ιδιαίτερες γεύσεις και η θέα στη θάλασσα την κατατάσσουν σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς στη βόρεια Ελλάδα.

Δεν γίνεται να επισκεφθείτε την Καβάλα και να μην κάνετε μία βόλτα στα δρομάκια της παλιάς πόλης! Ξεκινήστε από το όμορφο σκιερό χώρο της πλατείας Καραολή ανεβείτε την οδό Πουλίδου περάστε από το Ιμαρέτ και την αυλή του Μεχμέτ Αλή και φτάστε μέχρι τον φάρο ώστε να θαυμάσετε την καταπληκτική θέα.

Το Ιμαρέτ είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο, οθωμανικής αρχιτεκτονικής του 1817. Το πανέμορφο αυτό κτίριο χτίστηκε από τον Μεχμέτ Αλή και λειτούργησε ως μουσουλμανικό ιεροδιδασκαλείο και πτωχοκομείο. Τώρα λειτουργεί ως ξενοδοχείο πολυτελείας. Το Μεχμέτ Αλή βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία της παλιάς πόλης της Καβάλας. Στέκει δίπλα στο άγαλμα που στήθηκε για τον ιδρυτή της τελευταίας αιγυπτιακής δυναστείας (δώρο στην πόλη από τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας) και στις μέρες μας λειτουργεί ως καφέ-μπαρ.

Οικία Μωχάμετ Αλή / photo:visitkavala.gr
Ιμαρέτ / photo:visitkavala.gr

Ολοκληρώστε τη διαδρομή σας έχοντας ως προορισμό το κάστρο και το παλιό υδραγωγείο (Καμάρες) που βρίσκεται προς την άλλη μεριά της πόλης. Eίναι το πιο χαρακτηριστικό μνημείο της Καβάλας. Το μεγάλο τοξωτό υδραγωγείο έχει μήκος 270 μέτρα και ύψος 25 μέτρα και χωρίζει την παλιά από τη νέα πόλη. Η συνοικία της Παναγίας, η Παλιά Πόλη της Καβάλας, χτισμένα αμφιθεατρικά στη χερσόνησο προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα.

Στην κορυφή της παλιάς πόλης δεσπόζει το Φρούριο της Καβάλας. Η ακρόπολη του Κάστρου μήκους 65 μέτρων είναι βυζαντινό κτίσμα του οποίου η κατασκευή τοποθετείται στα 1425. Ένα σύμπλεγμα πύργων προμαχώνων και ισχυρών τειχών μπορούσε να εγγυηθεί την αποτελεσματική άμυνα της πόλης που ανέκαθεν είχε να αντιμετωπίσει πλήθος εξωτερικών εχθρών λόγω της στρατηγικής σημασίας της γεωγραφικής της σχέσης. Παρότι με το πέρασμα των αιώνων τα κτίσματα του κάστρου δέχτηκαν σειρά βομβαρδισμών και λεηλασιών ορισμένα τμήματα διατηρούνται μέχρι σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλιστα κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις φιλοξενούνται εδώ.

Το Φρούριο της Καβάλας το βράδυ/ photo:visitkavala.gr

Extra Tip: Ο καλύτερος τρόπος μετάβασης στην παλιά πόλη είναι με το τρενάκι που ξεκινά από την πλατεία Ομονοίας και προσεγγίζει την περιοχή καθώς είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί να ελιχθεί με ευκολία στα στενά δρομάκια.

Μετά από ένα τριήμερο γεμάτο ταξιδιωτικές εμπειρίες ήρθε η ώρα να παραδώσουμε το όχημά μας στον σταθμό της AVIS όπου μας περίμενε ο station manager για ένα πολύ γρήγορο check out! Και κάπως έτσι μέσα σε 72 ώρες και παρέα με την AVIS καταφέραμε να διασχίσουμε όλη τη ραχοκοκαλιά της Θράκης απολαμβάνοντας όχι μόνο την ομορφιά ολόκληρου του νομού αλλά και μία μοναδική εμπειρία οδήγησης.