Οι 5 καλύτεροι προορισμοί στους οποίους μας ταξίδεψε η Ολυμπία Οδός το 2022

52

Η Ολυμπία Οδός είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Ηπείρου.

Συνδέει τις τρεις Περιφέρειες και την Πρωτεύουσα της χώρας με τη σημαντικότερη πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, το λιμάνι της Πάτρας. Αυτός ο νέος, σύγχρονος και άνετος αυτοκινητόδρομος προσφέρει μια αναβαθμισμένη και ασφαλέστερη σύνδεση προς το νοτιοδυτικό τμήμα της Ελλάδας, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις τουριστικές περιοχές, και έχει καταφέρει -εκτός από το να μας ταξιδεύει με άνεση- να ενισχύσει τις εξαγωγές και την αγροτική παραγωγή.

Παρακάτω συλλέξαμε τους 5 καλύτερους προορισμούς στους οποίους μας ταξίδεψε η Ολυμπία Οδός το 2022:

Ορεινή Ναυπακτία: Μία φθινοπωρινή εξόρμηση για να γίνετε ένα με τη φύση

Υπέροχη φύση, παραδοσιακά και αυθεντικά χωριά, καταπράσινα δάση και κελαριστά ρυάκια. Αυτά και πολλά ακόμα συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό που εντυπωσιάζει και κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους της ορεινής απόδρασης.

Η Ορεινή Ναυπακτία αποτελείται από ένα σύμπλεγμα χωριών που διακρίνονται για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον τους. Ενώνονται μεταξύ τους με μικρούς επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια δύσβατα χαραγμένα από τα παλιά χρόνια. Ιδανική για όσους αγαπούν τα sports. Διαθέτει διαμονή σε όμορφους ξενώνες, ξενοδοχεία και καλό φαγητό σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Περαχώρα Λουτρακίου: Η “άγνωστη” λίμνη Βουλιαγμένης

Όταν ακούμε λίμνη Βουλιαγμένης, το μυαλό όλων πάει στην μικρή, πανέμορφη λίμνη της Βουλιαγμένης Αττικής. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι υπάρχει μία εξίσου όμορφη στο Λουτράκι;

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία λιμνοθάλασσα που βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα. Περιτριγυρισμένη από ένα φυσικό πευκοδάσος, η Λιμνοθάλασσα του Ηραίου με την γαλήνια ατμόσφαιρα και την μοναδική φυσική ομορφιά μπορεί και κόβει την ανάσα με την πρώτη ματιά!

Κυλλήνη: Η ιδανική αφετηρία για ένα μικρό road-trip στη δυτική Πελοπόννησο

Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου και αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Η Κυλλήνη είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι σε επιβατική κίνηση στην Ελλάδα, με 1,5 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως μιας και από κει καθημερινά φεύγουν πλοία προς Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Ιθάκη.

Ιδανικός προορισμός για όσους λατρεύουν τα road trips, τις ήσυχες διακοπές δίπλα στη θάλασσα αλλά και εξερευνήσεις… σε ιαματικά λουτρά!

Πλανητέρο: Το παραμυθένιο πλατανόδασος της Αχαΐας

Χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού, το Πλανητερό είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει. Βρίσκεται 25 χλμ. μακρυά από τα Kαλάβρυτα σε υψόμετρο 700 μέτρων και μπορεί να συναρπάζει με την ομορφιά του τους επισκέπτες του όλες τις εποχές του χρόνου…

Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός» και το μεγαλύτερο μέρος του πλατανόδασους ανήκει στο δασαρχείο Καλαβρύτων και στην ένωση Μύλων, Νεροτριβών και Ιχθυοτροφείων του Πλανητέρου.

Η παραμυθένια Ζαχλωρού

Βρίσκεται πολύ κοντά στα Καλάβρυτα, μισοκρυμμένη μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, ανάμεσα σε πλατάνια και καρυδιές. Η Ζαχλωρού, κτίστηκε σε κτήματα του μοναστηριού του Μεγάλου Σπηλαίου. Οι πρώτοι κάτοικοί του χωριού ήρθαν από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. Η ονομασία του χωριού έχει σλαβική προέλευση και προέρχεται από τη λέξη Ζαγορού που σημαίνει ο τόπος που βρίσκεται πίσω από το βουνό.

Στο παρελθόν, η πρόσβαση στη Ζαχλωρού γίνονταν μόνο με τον Οδοντωτό. Το χωριό αναπτύχθηκε τουριστικά λόγω του μοναστηριού του Μεγάλου Σπηλαίου, που ήταν προορισμός πολλών προσκυνητών.