Αυτό το πανέμορφο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας υμνεί η Daily Mail

61

Την όμορφη Πάργας ανακάλυψε η δημοσιογράφος της Daily Mail, Annabel Venning, η οποία με άρθρο της απαρίθμησε όλους τους λόγους που αξίζει κανείς να επισκεφθεί αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας.

«Η εκθαμβωτική παράκτια πόλη της Πάργας δείχνει γιατί δεν πρέπει να παραβλέπετε την ηπειρωτική χώρα για μια ονειρεμένη απόδραση στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του άρθρου, που σχολιάζει τις ομορφιές της Πάργας και όλα τα σημεία που επισκέφθηκε η δημοσιογράφος.

Περιγράφοντας την πόλη της Πάργας γράφει: «Είναι μια μικρή πόλη με πολύχρωμα σπίτια με κεραμίδια από τερακότα, χωμένη ανάμεσα στους δασωμένους λόφους και τη θάλασσα, και μοιάζει σχεδόν με νησί.

»Σπάνια έχει πολύ κόσμο και οι ντόπιοι περιηγούνται στα στενά δρομάκια με μοτοποδήλατα. Από την παραλία κάτω από την πόλη, μπορείτε εύκολα να κολυμπήσετε σε ένα μικρό νησάκι, την Παναγιά, στον κόλπο, με τη δική του μικρή, ασβεστωμένη εκκλησία.

»Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια μικρή εκκλησία σχεδόν σε κάθε γωνιά της Πάργας. Όταν οι ντόπιοι ψαράδες έπεφταν σε καταιγίδες, υπόσχονταν στον Θεό ότι θα έχτιζαν μια εκκλησία αν τους έφερνε πίσω στη στεριά με ασφάλεια».

Παράλληλα κάνει αναφορά στον ποταμό Αχέροντα που μπορεί κανείς να κολυμπήσει ή να κάνει καγιάκ, αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης με τα ερείπια του ναού της Αφροδίτης.

Η Πάργα αποτελεί και το τέλειο ορμητήριο για αποδράσεις στο Ιόνιο. Την Κέρκυρα, τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Μάλιστα η δημοσιογράφος τονίζει ότι με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει κανείς από τη διαμονή του στην Πάργα, αντί για κάποιο ελληνικό νησί, μπορεί να νοικιάσει το δικό του σκάφος για μια μέρα και να εκδράμει στα νησιά του Ιονίου.