Η caldo verde είναι η εθνική σούπα της Πορτογαλίας. Πολύ θρεπτική και όμορφα χυλωμένη, αυτή η χορτόσουπα φτιάχνεται με πατάτες, κρεμμύδια, λεπτοκομμένη λαχανίδα, ελάχιστο ελαιόλαδο και συχνα “αναβαθμίζεται” με λουκάνικο chorizo.
Υλικά
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
60ml ελαιόλαδο
1 λουκάνικο chorizo, ψιλοκομμένο
6 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 μεγάλο ματσάκι λαχανίδες ή 1 μεγάλο λάχανο ψιλοκομμένο
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
πάπρικα καπνιστή
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτετε το λουκάνικο, τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε το ζωμό, τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης και με ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε τα υλικά.
Προσθέτετε στη συνέχεια τις λαχανίδες και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ψηθούν και τα χόρτα.
Τέλος, αναμειγνύετε την πάπρικα με λίγο ελαιόλαδο για να φτιάξετε ένα dressing. Σερβίρετε τη σούπα σε πιάτα, ραντίζετε με λίγο από το dressing και απολαμβάνετε.
συνταγή από olivemagazine