Paris 2024: Στον Σηκουάνα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με 600.000 θεατές

60

Στον ποταμό σύμβολο του Παρισιού, τον Σηκουάνα, θα φιλοξενηθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (26/7-11/8) του 2024.

Συγκεκριμένα, η οργανωτική επιτροπή του Παρίσι 2024, ανακοίνωσε ότι το κεντρικότερο σημείο του Σηκουάνα στο Παρίσι, με φόντο τον πύργο του Άιφελ, θα αποτελέσει το χώρο που θα φιλοξενηθεί η τελετή έναρξης, με τους αθλητές να μετακινούνται με πλοιάρια.

Περισσότερα από 160 σκάφη που θα υποδέχονται αθλητές και αθλήτριες από περισσότερες από 200 αποστολές, θα παρελάσουν στον ποταμό για σχεδόν 6 χιλιόμετρα μεταξύ του «Pont d’Austerlitz» και του «Pont d’Iéna» στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με το σχέδιο των διοργανωτών, ενώ η τελετή λήξης, θα πραγματοποιηθεί στην «Esplanade du Trocadéro».

«Ο στόχος μας είναι να έχουμε μια τελετή έναρξης που θα είναι προσβάσιμη σε περισσότερο κόσμο καθώς υπολογίζουμε ότι θα μπορούμε να έχουμε 600.000 θεατές!» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Παρίσι 2024, Τόνι Εσταγκέ, τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης του… κανόε.