Είναι μία από τις πιο απολαυστικές ελληνικές μακαρονάδες, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε χειροποίητα ζυμαρικά θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα.
Υλικά
- 500γρ. μακαρόνια χοντρά
- 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 5 κουτ. σούπας για το τηγάνισμα των αβγών
- 50γρ. βούτυρο
- 250γρ. μυζήθρα ξερή
- 5 μεγάλα αβγά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε ξανά σε στεγνή κατσαρόλα.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε τα 100ml λάδι και το βούτυρο και μόλις κάψουν ρίχνετε 200γρ. από τη μυζήθρα. Μόλις πάρει χρώμα περιχύνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε.
Τηγανίζετε και τα αβγά στο υπόλοιπο λάδι και τα πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι.
Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα, πάνω από κάθε πιάτο βάζετε από 1 αβγό, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη μυζήθρα και σερβίρετε.
συνταγή από olivemagazine