Ταξίδι με πλοίο; Αυτό το έγγραφο πρέπει να έχετε μαζί σας

58

Το έγγραφο που πρέπει να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε σε περίπτωση που θέλετε να ταξιδέψετε με το πλοίο, δημοσίευσε το Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Εκτός από το συγκεκριμένο έγγραφο, υπενθυμίζεται πως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορονοϊού είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε βεβαίωση νόσησης από κορονοϊό.

Στο έγγραφο εκτός από ορισμένα προσωπικά του στοιχεία, ο ταξιδιώτης συμπληρώνει στο έγγραφο – ερωτηματολόγιο, τυχόν επαφή με κρούσμα κορονοϊού και περιλαμβάνει εξειδικευμένες ερωτήσεις για τα τεστ, καθώς και τα εμβόλια.

Δείτε ΕΔΩ τη δήλωση υγείας του υπουργείου

Πως θα πηγαίνουμε φέτος στα νησιά

Οι μετακινήσεις προς όλα τα νησιά -εξαιρούνται Λευκάδα, Εύβοια και Σαλαμίνα- θα γίνονται με τη χρήση του Green Pass.

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα από τα παρακάτω 3:

– Πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο για να εκδοθεί πρέπει να έχουν περάσει 14 μέρες από τη 2η δόση
– PCR test 72 ωρών ή Rapid test 24 ωρών ή Self-test 24 ωρών
– Βεβαίωση Νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες)

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νόσηση θα βεβαιώνεται με τη χρήση ενός χαρτιού «πιστοποιητικού» που αναμένεται να έχει πρόσβαση ο πολίτης μέσω του gov.gr.

Τέλος, η πληρότητα στα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία δεν μπορεί να ξεπερνάει το 80% του συνολικού αριθμού επιβατών ή το 85% εφόσον το πλοίο διαθέτει καμπίνες. Η κάλυψη καθισμάτων αεροπορικού τύπου πρέπει να ανέρχεται στο 50%. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων μπορούν να βρίσκονται έως 4 άτομα εφόσον είναι παντρεμένοι, συγγενείς ή συμβιώνουν. Διαφορετικά, μπορούν να βρίσκονται και μεμονωμένα έως 2 αυστηρά. Πληρότητα έως 80% επιτρέπεται στα επιβατηγά – οχηματαγωγά ταχύπλοα ή υδροπτέρυγα εφόσον διαθέτουν φίλτρα τύπου HEPA. Σε διαφορετική περίπτωση η πληρότητα δεν μπορεί να ξεπερνά το 50%.