Τι είναι η Crêpe Suzette; Είναι η πιο διάσημη κρέπα του κόσμου. Αυθεντική Γαλλική συνταγή για κρέπες με σιρόπι καραμέλα πορτοκάλι που γίνονται φλαμπέ με λικέρ πορτοκαλιού. Ό,τι πιο ωραίο έχετε δοκιμάσει. Γι αυτό άλλωστε και η φήμη της έχει απλωθεί σε όλο τον κόσμο.
Υλικά Συνταγής
70 γραµ. ζάχαρη
120 γραµ. βούτυρο
χυμό από 1 ζουμερό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
20 ml κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Για την κρεπ σουζέτ (Crêpe Suzette), ετοιμάζουμε πρώτα τις κρέπες μας, βρείτε τη συνταγή εδώ.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πασπαλίζουμε το 1/3 της ζάχαρης.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το 1/2 της ζάχαρης και μόλις λιώσει προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε το τηγάνι μόνο κουνάμε να λιώνει η ζάχαρη.
Αφού λιώσει σταδιακά η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
Όταν λιώσει το βούτυρο και αφρίσει η καραμέλα προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα. Αφήνουμε στην φωτιά για 1-2 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά η καραμέλα.
Διπλώνουμε τις κρέπες στα 4 και τις βάζουμε μέσα στην καραμέλα πορτοκαλιού.
Τότε βάζουμε σε μια κουτάλα το αλκοόλ. Ανάβουμε φλόγα και περιχύνουμε τις crep suzette. Το φλαμπάρισμα δεν είναι απαραίτητο και χρειάζεται πολύ προσοχή η φλόγα.
Τις αφήνουμε για 1′ και τις αναποδογυρίζουμε. Τις αφήνουμε μέσα στο τηγάνι για 1′ να ρουφήξουν το σιρόπι.
Σερβίρουμε τις crêpes suzette σε πιάτο περιχύνουμε με λίγο σιρόπι από το τηγάνι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με 1 μπάλα παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
(συνταγή από argiro.gr)