Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Protergia μας δείχνουν τον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης

27

Στη νέα διαφημιστική καμπάνια της Protergia, o Γιάννης Αντετοκούνμπο παίρνει για πρώτη φορά έναν ρόλο όπου δεν είναι ο υπεράνθρωπος αθλητής που όλοι ξέρουμε. Είναι ένας νέος άνθρωπος που ανησυχεί για το μέλλον και θέλει πάνω από όλα να φροντίσει αυτό το μέλλον να είναι το καλύτερο δυνατό για όλους και φυσικά για την οικογένειά του.

Εκτός γηπέδου, αλλά εντός ενός πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκει χρόνο να κατασκευάσει κάτι ουσιαστικό με τα χέρια του και παράλληλα να αφουγκραστεί ότι το μέλλον για να είναι πραγματικά φωτεινό, πρέπει να είναι και φιλικό προς το περιβάλλον – η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο. Το μέλλον της ενέργειας είναι πλέον και το μέλλον όλων μας. Και δεν είναι τόσο η κατασκευή που δείχνει το δρόμο προς το μέλλον, αλλά ο τρόπος σκέψης.

Στο σποτ της Protergia που πρωταγωνιστεί, ο Γιάννης θέλει να κατασκευάσει, να είναι ο δημιουργός, ο σωστός οικογενειάρχης, αλλά πιο πολύ θέλει να μας κάνει να δούμε τον κόσμο μας αλλιώς, να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας για να βρούμε εναλλακτικές λύσεις που θα φέρουν ακόμα πιο κοντά το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Άλλωστε, η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί πρωταρχικό στόχο της εταιρίας MYTILINEOS και κατ επέκταση της Protergia, του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της εταιρείας. Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας της χώρας, από το 1990 οπότε και ιδρύθηκε, διαχρονικά εκφράζει την πάγια δέσμευσή της στην αειφορία, που χαρακτηρίζεται κυρίως από την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και τη συνεχή βελτίωση ανοίγοντας έναν καινούργιο δρόμο με νέες δυνατότητες για χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Η Protergia τα τελευταία χρόνια επιδιώκει να αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν σύγχρονες και αξιόπιστες λύσεις για τους καταναλωτές της, ενώ παράλληλα τους δίνει την ευκαιρία να συμβάλλουν κι εκείνοι σε ένα πιο ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Εφαλτήριο αποτελούν οι «πράσινες» υπηρεσίες της Protergia, όπως το Net Metering και η Ηλεκτροκίνηση.