Gazpacho, η πιο διάσημη ντοματόσουπα του κόσμου. H Ισπανική κρύα σούπα ντομάτας γκασπάτσο σερβίρεται κυρίως τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και η γεύση της είναι το κάτι άλλο.
Τα υλικά της είναι αυτά που βάζουμε στη χωριάτικη σαλάτα. Ταιριάζει πολύ στην ελληνική γεύση αυτός ο συνδυασμός.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά Συνταγής
1 κιλό ντοματες (ρόμα-πομοντόρια μακρόστενα)
1 αγγούρι (λεπτό τρυφερό)
1 πιπεριά κόκκινη
1 μικρή πιπεριά πράσινη
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
1/2 ξερό κρεμμύδι
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.σ ξύδι από κρασί
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
φέτες μπαγκέτα
1 σκ. σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Για τη σούπα γκασπάτσο (gazpacho), πλένουμε, στεγνώνουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ψίχουλα του ψωμιού, αλάτι πιπέρι και το ελαιόλαδο με το ξύδι.
Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και ζουλάμε τα λαχανικά ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους.
Σκεπάζουμε τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφού μαριναριστούν τα υλικά για τη σούπα γκασπάτσο, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
(συνταγή: argiro.gr)