Ταξίδι στην Αίγινα: Ένας μαγευτικός προορισμός σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

274

Είμαστε σίγουρες πώς οι περισσότεροι την έχετε επισκεφτεί έστω για κάποιες ώρες, ίσως πάλι άλλοι να τη θεωρείται basic μιας και είναι μια ανάσα από την Αθήνα. Κι όμως, η Αίγινα είναι πολλά περισσότερα από μια απλή κοντινή απόδραση.

Τα 2travelgirls Ταξιδεύουν στην Αίγινα και εμείς τις ακολουθούμε!

Η Αίγινα είναι ένα νησί που μπορεί να σας προσφέρει υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές σε όλα τα επίπεδα και ας μην το περιμένετε.

Δεν θα σας αναλύσουμε για ακόμη μια φορά όπως τόσοι ότι είναι κοντά, ότι έχει φτηνά ακτοπλοϊκά αλλά και διαμονή… αυτά λίγο πολύ τα ξέρετε…Θέλουμε να εστιάσουμε σε αυτές καθαυτές τις ομορφιές του νησιού, αλλά και σε όσα μέρη/ μαγαζιά κ.τ.λ. «πρέπει» να πάτε και να εξερευνήσετε όταν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε!!

Οι παραλίες και το πανέμορφο νησάκι

Ξεκινάμε φυσικά με τις φοβερές παραλίες που έχει το νησί, με κορωνίδα την παραλία της Μονής, ένα «νησάκι» απέναντι από το γραφικό ψαροχώρι Πέρδικα (περνάτε από την Πέρδικα στη Μονή με καραβάκι ή τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μπορείτε να πάτε απευθείας στη Μονή με καραβάκι από το λιμάνι). Η Μονή είναι μια παραλία με καταγάλανα νερά η οποία περιβάλλεται από πεύκα και βλάστηση, όπου εκεί θα βρείτε ελεύθερα παγώνια και ελάφια… ένας μικρός παράδεισος δηλαδή!!

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την παραλία της καρδιάς μας, την Αγία Μαρίνα. Κοσμοπολίτικη, με υπέροχη αμμουδιά, beach bar και ξαπλώστρες για να χαλαρώσετε με τις ώρες απολαμβάνοντας τις βουτιές σας με δροσιστικά ροφήματα αλλά και ένα από τα καλύτερα club sandwich που έχετε φάει!!

Φαγητό και… φιστίκια!

Και μιας και πήγαμε στο φαγητό, σας έχουμε δυο επιλογές για νόστιμα και καλομαγειρεμένα γεύματα με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, τα οποία είναι το Άμμος και φυσικά η περίφημη (και όχι άδικα) ψαροταβέρνα Αιγινίτισσα.

Πάμε τώρα στο θέμα της διασκέδασης, όπου και σε αυτό οι επιλογές βρίθουν!

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να κάνετε την καθιερωμένη απογευματινή βόλτα στο λιμάνι δοκιμάζοντας τοπικά προϊόντα βασισμένα φυσικά στο περιβόητο φυστίκι Αιγίνης από το κατάστημα Φυστικάτο!! Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε φυστικοβούτυρο- εννοείται με φυστίκι Αιγίνης- δεν έχουμε λόγια να σας περιγράψουμε τη γεύση του…
Αφού τελειώσετε με τη γευσιγνωσία και τις αγορές σας, λίγο παρακάτω είναι το Gelato Follia, όπου είναι επιτακτική η ανάγκη να δοκιμάσετε το θεϊκό παγωτό τους και ειδικά με γεύση φυστίκι… ξέρουμε ίσως έχουμε γίνει λίγο κουραστικές, αλλά στο νησί έχει την τιμητική του και το έχουν απογειώσει σε πολλές μορφές και γευστικές παραλλαγές.

Και για ποτό…

Βραδάκι πια και θέλετε ένα δροσερό cocktail με υπέροχη θέα και μουσική. Τα βήματά σας θα σας οδηγήσουν στο τέρμα του λιμανιού στο INN ON THE BEACH για να το απολαύσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιείτε το ποτό σας όπως και all day τον καφέ σας, στο απόλυτο στέκι στο κέντρο του λιμανιού, το ΟΙΝΟΗ.

Αν πάλι έχετε επιλέξει (όπως πολλοί) να μείνετε στην Αγία Μαρίνα, μια εξαιρετική επιλογή για το ποτό σας είναι το beach bar Μπαρακούντα, με τέλεια ατμόσφαιρα, θέα, φοβερά ποτά και cocktails και super dance μουσικές επιλογές!
Σε περίπτωση που διαθέτετε μεταφορικό μέσο ή σας αρέσει λίγο παραπάνω το περπάτημα, τότε δυο χιλιόμετρα περίπου έξω από το κέντρο της Αγίας Μαρίνας είναι το Cafe Crystal με μια εντυπωσιακή πισίνα, πέριξ της οποίας μπορείτε να απολαύσετε το ποτό, το ελαφρύ γεύμα ή και το παγωτό σας.

Για τους λάτρεις της ιστορίας

Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία όσων λατρεύουν τους αρχαιολογικούς χώρους, τότε ο ναός της Αφαίας είναι μονόδρομος για εσάς. Αξίζει, επίσης, να επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου, πολιούχου του νησιού. Να έχετε στο μυαλό σας ότι στο σημείο που βρίσκεται, το σήμα των κινητών είναι πολύ κακό σε όλα τα δίκτυα, οπότε να είστε συνεπείς στην ώρα δρομολογίων, αν μετακινείστε με το ΚΤΕΛ.

Αυτές ήταν, λοιπόν, οι δικές μας προτάσεις για μια λίγο διαφορετική εκδοχή αυτού του υπέροχου νησιού που πρέπει πλέον να προσθέσετε στην summer travel list σας!!

Για περισσότερα instagramικά ταξίδια ακολουθείστε τα 2travelgirls_19, πατώντας εδώ