Καφενείον “Γάκιας”: Ένα αυθεντικό μεζεδοπωλείο στα Βόρεια

928

Είναι ένα από τα πιο κλασικά, παραδοσιακά μεζεδοπωλεία της Νέας Ερυθραίας, ιδρύθηκε το 2016 αλλά μας ταξιδεύει στο ’60. Οι ψάθινες καρέκλες, τα λευκά μαρμάρινα τραπεζάκια, οι ρεμπέτικοι ήχοι και ο γραφικός πεζόδρομος μας μεταφέρουν σε σκηνή ελληνικής ταινίας της Φίνος Φιλμ.

Οι παραδοσιακές γεύσεις παντρεύονται με την σύγχρονη κουζίνα προσφέροντας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. Το µενού, που προσφέρει προτάσεις τόσο σε θαλασσινά όσο και σε κρέας, διακρίνεται για την ποιότητα και τη γεύση του. Τα πεντανόστιµα πιάτα ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας από ολόφρεσκη πρώτη ύλη, ενώ αυτό που επισφραγίζει το καλό αποτέλεσμα είναι πως δεν υπάρχει τίποτα προκατασκευασμένο ή κατεψυγμένο.

Η μέρα εκεί ξεκινάει νωρίς με παραδοσιακό ελληνικό καφέ στη χόβολη για να συνεχίσει αργότερα µε καλό φαγητό και παρέα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη σαλάτα του Καφενέ αλλά και το νόστιμο μοσχαράκι, μαγειρεμένο σε πήλινο. Τώρα τη Σαρακοστή, στου Γάκια ετοιμάζουν υπέροχες Γαριδομακαρονάδες με στριφτούδι, νόστιμα θαλασσινά στη σχάρα, και σουπιές με σταμναγκάθι!

Και κάπως έτσι όλα οδηγούν στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Εσείς θα πάτε;

 

INFO

Ευαγγελίστριας και Κρήνης, Νέα Ερυθραία

21 0620 3934

Καθημερινά: 09:00 – 01:00 π.μ.

Παρ./Σάββατο: 09:00 – 02:00 π.μ.