Νηστεύετε; 9+1 γλυκά που θα λατρέψετε!

213

Για όσους αγαπούν τα γλυκά και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά, το olivemagazine συγκέντρωσε 10 νηστίσιμες και άκρως λαχταριστές προτάσεις για να δοκιμάσετε:

Χαλβάς καρύδα με λεμόνι
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από τα πιο κλασικά, νηστίσιμα γλυκά. Αλλά επειδή μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις, σε αυτή τη συνταγή ο χαλβάς μας συστήνεται με έναν πιο εξωτικό χαρακτήρα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Πανακότα αρωματισμένη με λεμόνι και σάλτσα πορτοκαλιού
Συνήθως η πανακότα πήζει με ζελατίνη που έχει όμως ζωική προέλευση, όπως και το γάλα. Η συγκεκριμένη πανακότα πάλι, φτιάχνεται από γάλα καρύδας και αντί για ζελατίνη πήζει με κορν φλάουρ. Όσο για τη γεύση της, είναι απλά υπέροχη! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Μους ταχίνι-σοκολάτα
Όταν το γλυκό έχει σοκολάτα τα λόγια είναι περιττά! Αυτή η μους με την πλούσια γεύση θα γίνει η αγαπημένη σας σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Μελαχρινό: Το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ
Ένα κέικ, για να συνοδεύετε τον καφέ και το τσάι σας είναι πάντα απαραίτητο. Την περίοδο της νηστείας, φτιάξτε σίγουρα αυτό το αρωματικό κέικ με σταφίδες και καρύδια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φράουλες
Μία ακόμη ξεχωριστή συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά, αυτή τη φορά σε φραουλένια εκδοχή και σε α λα Μαμαλάκης εκτέλεση σε βίντεο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Ελληνικός νηστίσιμος μπακλαβάς με μέλι
Η συνταγή του ελληνικότατου μπακλαβά από την Εύβοια, με την προσθήκη πιπεριού που κάνει το αγαπημένο, παραδοσιακό γλύκισμα ακόμη πιο γευστικό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά
Φέρνουμε στα μέτρα μας το διάσημο αυστριακό γλύκισμα, προσθέτοντας του σοκολάτα και χαλβά που ταιριάζουν πολύ με τα μήλα και, φυσικά, το κάνουμε νηστίσιμο! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Μους με χαλβά του μπακάλη με κανέλα
Ένα νηστίσιμο και πανεύκολο γλυκάκι που θα φτιάξετε σε μόλις 15 λεπτά και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας με την φίνα γεύση του. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Γεμιστές τηγανίτες
Από το πρωί ως το βράδυ, αυτές οι τηγανίτες είναι ένα πρώτης τάξεως γλύκισμα και για τις περιόδους νηστείας και θα ενθουσιάσουν με τη νοστιμιά τους μικρούς και μεγάλους. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες
Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

olivemagazine