Η ομελέττα στην Ιταλία ονομάζεται φριτάτα (frittata). Ουσιαστικά φτιάχνεται με τα ίδια συστατικά που χρησιμοποιούνται για την ομελέτα ή την τορτίγια, αυτό που την κάνει να διαφέρει είναι ο τρόπος που την μαγειρεύουμε!
H φριτάτα ψήνεται σε ταψί ή σε τηγάνι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο γιατί το μαγείρεμα της ξεκινάει από τα μάτια της κουζίνας και καταλήγει στον φούρνο.
Τέλος, ενώ η ομελέτα σερβίρεται ζεστή και θεωρείται ένα ατομικό πιάτο, η φριτάτα σερβίρεται σε όσα κομμάτια (τρίγωνικά) θέλουμε και μπορεί να φαγωθεί ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΥΛΙΚΑ
4 φύλα βασιλικού (μεγάλα, κομμένα)
1 φλιτζάνι ντομάτες τσέρι κομένες στη μέση
1 κολοκύθι μικρό, κομμένο σε τέταρτα
6 αυγά
1/3 φλιτζάνι τριμένο τυρί παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι μαζί με την παρμεζάνα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 (°C)
Τσιγαρίζουμε το κολοκύθι με λιγο ελαιόλαδο σε τηγάνι.
Προσθέτουμε τα τοματίνια για ένα λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα και το ανακατεύουμε απαλά. Μόλις ο πάτος αρχίζει να «γίνεται», μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και φροντίζουμε να απέχει το τηγάνι 10-16 εκατοστά από την πηγή θερμότητας.
Μόλις το πάνω μέρος πάρει χρώμα (σε περίπου 4 λεπτά στον φούρνο) βγάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε μισό φλιτζάνι γάλα για να απογειώσετε την γεύση!
συνταγή από mamamia.gr