4+1 Wine Bar στην Αθήνα για να γευτείτε το κρασί… διαφορετικά!

323

Εκλεκτά κρασιά, ιδιαίτερη διακόσμηση και ωραίο φαγητό. Η Αθήνα διαθέτει επιλογές για όλα τα γούστα των φίλων του κρασιού… Δείτε παρακάτω 5 στέκια για να απολαύσετε εξαιρετικό οίνο τις χειμωνιάτικες μέρες!!!

Heteroclitos

Ένα λιλιπούτειο wine bar, μικρό, κουκλίστικο εσωτερικό με δυο τραπεζάκια, μερικά καθίσματα στο μπαρ, ένα πατάρι κι αυτό είναι όλο το μέσα. Το παιχνίδι όμως γίνεται έξω, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος.  Δημιουργήθηκε το 2012, επιθυμώντας να αναδείξει με απλότητα τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και τον πλούτο της ελληνικής γης.

Η εξαιρετική συλλογή ελληνικών κρασιών, διαλεγμένων με άποψη, περισσότερες από 200 ετικέτες σχεδόν στο σύνολό τους από τον ελληνικό αμπελώνα, που καλύπτουν όλες τις περιοχές και τα στυλ.

2020 Τα βραβεία των αναγνωστών: Wine Bar Resto | Athens Voice

INFO

Φωκίωνος 2 & Πετράκη, 10563, Αθήνα.

210 32 39 406

Winepoint

Το “άντρο” του κρασιού, αποτελεί από το 2011 σημείο αναφοράς στην Αθήνα για τους οινολάτρες. Κρυμμένο σε ένα στενό της πλακόστρωτης Ακρόπολης, όχι πολύ μακριά από την κεντρική Διονυσίου Αεροπαγίτου, τοποθεσία η οποία συμπληρώνει ιδανικά τον ατμοσφαιρικό χαρακτήρα του.

Προσφέρει επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τις καλύτερες περιοχές του ελληνικού αμπελώνα, αποκλειστικά διαλεγμένες για να σας ταξιδέψουν σε μια αληθινά μοναδική οινογευστική εμπειρία! Συνοδεύουν αυτά τα υπέροχα κρασιά με ποιοτικές γευστικές δημιουργίες Ελλήνων παραγωγών, ολοκληρώνοντας την απόλαυση και αναδεικνύοντας τον πλούτο των προϊόντων του τόπου μας.

Extra Tip: Επίσης, πραγματοποιούνται οινογνωστικές συναντήσεις για πρωτάρηδες αλλά και ψαγμένους στο κρασί και αφιερώματα σε οινοπαραγωγούς, μουσικές βραδιές & events!

Six Of The Finest Wine Bars In Central Athens

INFO

Πορίνου 2, Αθήνα 117 42

21 0922 7050

Fabrica De Vino

Ο χώρος μέσα, με τραπέζια και καναπέδες είναι χαριτωμένος και άνετος, μια μεγάλη μπάρα, ενώ στον εξωτερικό χώρο, κάτω από τη φυσική σκίαση –ακακίες και αιωνόβιοι ευκάλυπτοι-  που δημιουργεί το πράσινο της Φωκίωνος κάτι μου λέει πως πολλοί θα προτιμήσουν το «έξω» ακόμη και τον χειμώνα.

Από το πρωί με καφέ specialty από microroastery εταιρείες,  τον συνοδεύει με πρωινά, cookies και ενεργειακές μπάρες, συνεχίζει με μια σειρά από μικρά πιάτα –tapas, ελληνικά τυριά με τσάτνει και σπιτικές μαρμελάδες, μανιτάρια σοτέ, μπέργκερ με μπιφτέκι, μελιτζανοσαλάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια και κρεατικά της σχάρας. Όλα τους αξιόλογα και νόστιμα συνοδευτικά σε κάποιο από τα κρασιά της κάβας, 350 ελληνικές ετικέτες, 20 από αυτές και σε ποτήρι. Μιλώντας με τον αεικίνητο Νεκτάριο Κεφαλά μαθαίνω πως  σύντομα θα εμπλουτίσουν τον κατάλογο και με κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα, ενώ υπάρχει αξιόλογη γκάμα σε μπίρες καθώς και λίστα κοκτέιλ.

Fabrica De Vino | Bars in Athens - Travel to Athens

INFO

Φωκίωνος Νέγρη 57, Αθήνα 112 57

21 0866 8775

Paleo

Στη βιομηχανική ζώνη του Πειραιά, ακριβώς πάνω από το λιμάνι, ανάμεσα σε μηχανουργεία και αποθήκες, άνοιξε πριν από κάποια χρόνια το Paleo, σε μια παλιά αποθήκη κι αυτό. Ένας χώρος όπου όλα, φαγητό, συνοδευτικά, διακόσμηση, μουσική, ακόμα και οι άνθρωποι, κινούνται γύρω από το κρασί.

Η λίστα καλύπτει τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, μέσα από 360 εξαιρετικές επιλογές, αρκετές σε αποκλειστικότητα. Ένας μικρός κατάλογος συνοδευτικών πιάτων, τυπωμένος μάλιστα στο sous-plat, υπηρετεί πολύ καλά την κεντρική ιδέα του «Paléo», παραδοσιακές συνταγές µεσογειακής κουζίνας, για να συνοδεύσουν τις επιλογές του ίδιου σε κρασί από τα ταξίδια του στον Νότο της Ευρώπης.

 

INFO

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς 185 45

21 0412 5204

Oinoscent

Ξεκίνησε ως κάβα, έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή wine bars του κέντρου, για να δημιουργήσει στη συνέχεια κι ένα μικρό εστιατόριο, δυo βήματα από το Σύνταγμα. Bρίσκουμε πάντα εντυπωσιακές προτάσεις με έμφαση στον διεθνή αμπελώνα.

Προσφέρει Μεσογειακή κουζίνα με Ασιατικές επιρροές, ενώ στην εκτενή λίστα κρασιών του περιλαμβάνονται περισσότερες από 1000 ετικέτες που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα. Στο υπόγειο κελάρι κρασιών έχουν παλαιωθεί περισσότερες από 1.000 διαφορετικές ετικέτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων παλαιότερες σοδειές από διάσημα κρασιά μπορντό, κρασιά του Νέου Κόσμου και ειδικές σοδειές από ελληνικά οινοποιεία. Η κάβα-κελάρι στο υπόγειο αξίζει σίγουρα επίσκεψη.

INFO

Βούλης 45, Αθήνα 10558

210 3229 374

Κάθε ποτήρι κι ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο του κρασιού…Αφήστε το να σας συνεπάρει!