Corfu Imperial απο την Grecotel: Η Αναγέννηση στην Πολυτέλεια

119

Ο Όμιλος Grecotel, πρωτοπόρος και ηγέτης στον ξενοδοχειακό τουρισμό στην Ελλάδα, υλοποιώντας το επιχειρηματικό του πλάνο ριζικής ανακαίνισης και επέκτασης 5 πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, συνολικού ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ, παρέδωσε στους απαιτητικούς και εκλεκτικούς επισκέπτες, το αναγεννημένο Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort στην Κέρκυρα.

Το ανακαινισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα «τρίτης γενιάς», πλέον, της Grecotel, είναι εμπνευσμένο από τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, προσαρμοσμένες στο ιδιαίτερο τοπικό χρώμα, με το βλέμμα στραμμένο στο Ιόνιο και την Αδριατική. Ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός αναδεικνύει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του υψηλής αισθητικής συγκροτήματος.

H χερσόνησος Κομμένο, κατάσπαρτη με αιωνόβια ελαιόδεντρα αποτελεί το πλέον μαγευτικό σημείο της Κέρκυρας, όπου το Corfu Imperial με ιδιωτικό νησάκι, κεντρικό κτίριο, bungalows, σουίτες, Corfu βίλες και palazzi προσφέρει μια αξεπέραστη διαμονή, σε έναν χώρο που συνδυάζει την ιταλική κουλτούρα με την ελληνική φιλοξενία, πάνω στο πολιτισμικό μωσαϊκό του κοσμοπολίτικου νησιού.

Το Corfu Imperial, ο ιστορικός πρώην Αστέρας, υπήρξε αγαπημένο θέρετρο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και έχει φιλοξενήσει κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας. Σήμερα αποτελεί επιλεγμένο μέρος διακοπών του διεθνούς jet set και των εστεμμένων παγκοσμίως.

“Επενδύσαμε στην εμπειρία μας, στη βαριά ιστορία του ξενοδοχείου και στις απαιτήσεις των επισκεπτών μας, δημιουργώντας το ”πετράδι του στέμματος”, όπως το αποκαλούμε στον Όμιλο”, δήλωσε για το Corfu Imperial ο Γενικός Διευθυντής της Grecotel, Bασίλης Μηναδάκης. “Η δεκάδων εκατομμυρίων εκ βάθρων ανακαίνισή του, σηματοδοτεί το πέρασμα στη νέα εποχή και την κυριαρχία ως εμβληματικός προορισμός των υψηλότερων προδιαγραφών διαμονής και υπηρεσιών”.

Χτίζοντας πάνω στα γερά θεμέλια της Grecotel και δημιουργώντας μια νέα “ξενοδοχειακή επανάσταση”, το Corfu Imperial με την ανακαίνιση-αναγέννησή του έχει κατακτήσει τις καρδιές των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Ήδη οι κριτικές και η διεθνής ανταπόκριση έχουν ξεπεράσει τις πιο ευοίωνες προσδοκίες. Και όλα αυτά γιατί η νέα μορφή του ξενοδοχείου έκανε την πραγματικότητα να ξεπεράσει τη φαντασία.

 

 

“The Place”
Το Corfu Imperial ανανοηματοδοτεί τη λέξη θέρετρο. Συνώνυμο της υψηλής αισθητικής, ενταγμένο μέσα στο απαράμιλλο φυσικό κάλλος της χερσονήσου του Κομμένου που λούζεται στα μαγευτικά νερά του Ιονίου, ενσαρκώνει τη σύγχρονη “Bella Vita” που όλοι ονειρευόμαστε και σηματοδοτεί έναν μοναδικό προορισμό.

Από το εντυπωσιακό lobby και τα πλακόστρωτα της promenade που οδηγούν στην κοσμοπολίτικη piazza, σημείο αναφοράς και συνάντησης, έως τα bungalows, τις βίλες, τις μεζονέτες και τα luxury palazzi, η κομψότητα και η πολυτέλεια συναντούν την ποιότητα και την ευχαρίστηση. Όλο το συγκρότημα είναι μια βόλτα αναψυχής σ’ ένα τοπίο που εναλλάσσονται αρμονικά η φύση, τα οικοδομήματα, που είναι φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά και οι άνθρωποι.

Αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, αυθεντικά αντικείμενα, υφάσματα επώνυμων designers δημιουργούν το ιδανικό ντεκόρ προκαλώντας σε κάθε βήμα και κάθε γωνιά μια νέα ξεχωριστή εμπειρία. Δέος και οικειότητα περπατάνε χέρι χέρι κάνοντας το παλάτι, σπίτι. Η θέα στη θάλασσα από τις μεγάλες τζαμαρίες και από τις βεράντες με τα περίτεχνα κιγκλιδώματα και τα μπαλούστρα, μεταμορφώνει τους ονειροπόλους σε ταξιδευτές της γήινης απόλαυσης. Η ξεκούραση στα έπιπλα και τις σεζλόνγκ του οίκου Vincent Shepard αποδεικνύουν ότι οι πραγματικές ανέσεις συνδυάζουν την αισθητική με την απλότητα.

Υπέροχες νέες πισίνες στους κήπους -μια μεγαλύτερη και μια διακριτικά μικρότερη- με πέριξ υπέροχα σφυρήλατα κιόσκια. Το υγρό στοιχείο εισβάλλει και δημιουργεί νησίδες απόλαυσης που θέλγουν για χαλάρωση και ονειροπόληση.

Το ολοκαίνουριο καταπράσινο συγκρότημα “Il Boschetto”-το δασάκι-, ο παράδεισος των οικογενειακών διακοπών, έχει σχεδιαστεί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του νησιού. Άνετες φωτεινές οικογενειακές σουίτες, φτιαγμένες από ακριβά υλικά, όπως μάρμαρο και ξύλο, με δύο ή τρεις κρεβατοκάμαρες, παρέχουν τις πιο σύγχρονες ανέσεις, για πραγματική χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Το νέο εντυπωσιακό διώροφο Elixir Spa με εσωτερική πισίνα, εξειδικευμένες θεραπείες και τα διεθνούς φήμης καλλυντικά Omorovicza αποκλειστικά για την Ελλάδα αλλά και το υπερσύγχρονο γυμναστήριο, οι χώροι άθλησης και δραστηριοτήτων για μεγάλους και παιδιά, προσφέρουν την ιδιαίτερη φροντίδα και την εκτόνωση που χρειάζεται ο νους και το σώμα. Μια απόδραση στην ηρεμία.

Η αναγέννηση του Corfu Imperial κατηύθυνε την αναβάθμιση του πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος Daphnila Bay Dassia LUX ME δημιουργώντας τον απόλυτο παγκόσμιο προορισμό διακοπών στη χερσόνησο της φιλοξενίας, Κομμένο, την πιο αριστοκρατική περιοχή της Κέρκυρας

Ο κόσμος των Γεύσεων
“Bella Vita”, όμως, σημαίνει πάνω απ’ όλα καλό φαγητό. Στο Corfu Imperial ό,τι κι αν δοκιμάσετε είναι εκπληκτικό. Πανδαισία αρωμάτων, εικόνων και γεύσεων από τα φαγητά, τα φρέσκα λαχανικά, τα φρούτα και τα εκλεκτά κρασιά. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, καθώς η Grecotel είναι ο πρωτοπόρος τουριστικός όμιλος που από τη δεκαετία του ’80 εισήγαγε τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα της περιοχής, όπου εδράζονται τα ξενοδοχεία της, στους πλούσιους μπουφέδες των εστιατορίων.

Με την εμπειρία τριών αστεριών Michelin, ο κορυφαίος Έλληνας σεφ Θάνος Φέσκος, υπογράφοντας τα νέα μενού, φέρνει νέο αέρα στο γαλλικό εστιατόριο Αρίστος, που έχει δανειστεί το όνομά του από τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση. Στην αρχοντική βεράντα του με το βλέμμα να ταξιδεύει στον κόλπο του Κομμένου απολαύστε εξαιρετικές a la carte gourmet επιλογές.

Το ριζικά ανακαινισμένο Mon Repos, το κεντρικό εστιατόριο του resort με Μεσογειακή κουζίνα, έχει κατακτήσει επάξια τη φήμη του ομώνυμου παλατιού στο νησί. Υπέροχοι χώροι που διακρίνονται από άνεση και χλιδή, μοναδική ατμόσφαιρα, βεράντες με εκπληκτική θέα σε δύο θάλασσες και βέβαια ο συγκλονιστικός μπουφές του executive σεφ Κωνσταντίνου Καραπαναγιώτη, που συντονίζει με μαεστρία και συνέπεια τα γαστρονομικά concept του στο Corfu Imperial.

Η Ιταλική κουζίνα έχει την τιμητική της στην Trattoria & Wine Bar. Για όσους, βέβαια, προτιμούν τα “φρούτα” της θάλασσας, το Yali Seafood Restaurant και το Nafsika by the Pool αποτελούν τις ιδανικές επιλογές. Και για τους πιο εξωτικούς ουρανίσκους υπάρχει η θεσπέσια ασιατική κουζίνα με επιρροές από τη Λατινική Αμερική του φινετσάτου Kumquat.

Ο κόσμος των γεύσεων δεν σταματά εδώ, αφού περιλαμβάνει 26 συνολικά εστιατόρια και μπαρ που ενώνουν χώρους, γεύσεις και ανθρώπους στα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Grecotel στο Κομμένο.

 

Μυθικές Αποδράσεις
Είτε αισθάνεστε Μάρκο Πόλο, είτε Τζέιμς Μποντ -η Κέρκυρα αποτέλεσε ιδανικό σκηνικό για τα γυρίσματα ταινιών-, είτε Αριστοτέλης Ωνάσης και Τζάκι Κένεντι, το Corfu Imperial μπορεί να σας προσφέρει μαγικές θαλασσινές αποδράσεις. Μια αξέχαστη εμπειρία, ταυτόσημη των ονειρικών διακοπών.

Τα ντιζαϊνάτα και υπερσύγχρονα pontoon -θαλασσινά ταξί του mega resort της Grecotel- σκίζουν τα νερά της Κέρκυρας και σας οδηγούν ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς στις κοντινές παραλίες και στην πόλη, για όσους επιλέγουν τις εστέτ υδάτινες διαδρομές. Ανακαλύψτε τις τοπικές ομορφιές και εξερευνήστε το θρυλικό νησί των Φαιάκων.

Το Sunseeker 70 της Grecotel, το πλωτό boutique ξενοδοχείο, σας ταξιδεύει στα πιο απόκρυφα σημεία του Ioνίου και της Μεσογείου, εκεί που μόνο ο Οδυσσέας στις περιπέτειές του μπόρεσε να φτάσει. Καμιά “σειρήνα” δεν είναι πιο ελκυστική από το ίδιο το ταξίδι.

Οι αριστοκράτες του Τουρισμού

Η Grecotel, η ηγετική δύναμη στο χώρο της επιχειρηματικής φιλοξενίας, διαθέτει 32 πολυτελή ξενοδοχεία στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, που συγκαταλέγονται στα καλύτερα της χώρας και ανταγωνίζονται επάξια το εξωτερικό.

Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, ο “ναυπηγός” και τιμονιέρης αυτού του μεγάλου καραβιού, που αποτελεί ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού 50 χρόνια τώρα, είχε από την αρχή θέσει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον επισκέπτη, τον φιλοξενούμενο. Πάνω σε αυτή τη ρότα, οι άνθρωποι της Grecotel είναι εδώ για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με την άριστη εκπαίδευση και κατάρτισή τους και κυρίως με την ευγένεια και τη ζεστασιά που χαρακτηρίζει την κρητική και ελληνική φιλοξενία.

Στην Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Μύκονο, τη Ρόδο, την Κω, την Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και την πρωτεύουσα Αθήνα, τα ξενοδοχεία και το προσωπικό της Grecotel έχουν δημιουργήσει το πιο επαγγελματικά άρτιο και ταυτόχρονα οικείο περιβάλλον για ονειρεμένες διακοπές. Τα δύο πολιτιστικά πάρκα, το Danilia στην Κέρκυρα και πρότυπη αγροτουριστική φάρμα Agreco στο Ρέθυμνο, μαρτυρούν γιατί η Grecotel ήταν, είναι και θα είναι πρωτοπόρος στον Ελληνικό Τουρισμό.

Μεγαλύτερη επιβράβευσή του Ομίλου, εκτός από τα χιλιάδες διεθνή βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, είναι η αναγνώριση του κοινού και των επισκεπτών. Μια αναγνώριση που συμπληρώνει μισόν αιώνα και αποτελεί την κινητήρια δύναμη για το μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο και ως ανταπόδοση προς το κοινό της η Grecotel επένδυσε 42 εκατομμύρια ευρώ στις υποδομές της και δημιούργησε 600 νέες θέσεις εργασίας γράφοντας μια νέα ακόμα λαμπρή σελίδα στο Libro d’ Oro του τουρισμού στην Ελλάδα και τον Κόσμο.