Σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου με 150 πτήσεις την εβδομάδα για την καλοκαιρινή περίοδο

18

Με 150 περίπου πτήσεις την εβδομάδα θα συνδέονται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, Ιούλιο και Αύγουστο, Κύπρος και Ελλάδα.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία Ιωάννης Παπαμελετίου τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις των δυο χωρών και στον τομέα του τουρισμού είναι ισχυρότατες. Ο κ. Παπαμελετίου παρέθεσε δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία για τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα στην έκθεση Travel Expo Cyprus 2023.

Πέραν από τα αεροπορικά δρομολόγια το περασμένο καλοκαίρι, μετά από 21 χρόνια έχουν επαναρχίσει και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κύπρου – Ελλάδας. Κατά το 2022 πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια. Μεταφέρθηκαν 7500 επιβάτες και 2500 οχήματα.

Για το 2023 έχουν προγραμματισθεί συνολικά 22 δρομολόγια, 14 από τη Λεμεσό, και 8 από το λιμάνι της Λάρνακας. Σύμφωνα με τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Λευκωσία η τρέχουσα ελληνική στρατηγική για την κυπριακή αγορά στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην προβολή και ενίσχυση του θρησκευτικού και του προσκυνηματικού τουρισμού, του πολιτιστικού τουρισμού, του χειμερινού τουρισμού και των citybreaks, καθώς και στην ανάδειξη λιγότερο προβεβλημένων τουριστικών προορισμών της Ελλάδος και στη διάχυση του εισερχόμενου τουρισμού σε περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Η Ελλάδα αποτελεί για τους Κυπρίους ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό απόδειξη αυτού και το γεγονός ότι τα πασχαλινά πακέτα που ετοιμάστηκαν από τα τουριστικά γραφεία εξαφανίστηκαν αρκετές μέρες πριν από την Αγία Εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαμελετίου, η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποδέχεται με θερμά αισθήματα τους Κύπριους επισκέπτες της και να τους φιλοξενεί όχι ως ξένους, αλλά ως μέλη της δικής της στενής οικογένειας.