Σήμερα οι προτάσεις των ακτοπλόων για τις τιμές στα εισιτήρια – Εκπτώσεις και προσφορές στο 20%

18

Μέσα στην ημέρα αναμένονται οι προτάσεις από τους ακτοπλόους για μείωση των τιμών των  εισιτηρίων στα πλοία σε σε συγκεκριμένες ομάδες επιβατών αλλά και σε δρομολόγια που έχουν υψηλή ζήτηση. 

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας είχε προηγηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των ακτοπλόων και του υπουργού επικρατείας, Άκη Σκέρτσου με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης αυτό των αυξημένων τιμών στα εισιτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ζήτησε μειώσεις της τάξης του 20% μέσω πακέτων ή προσφορών,  από τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το υψηλό κόστος στις τιμές των εισιτηρίων.

Οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων υποσχέθηκαν να εξετάσουν τις μειώσεις στο 20% σε συγκεκριμένες ομάδες και δρομολόγια.

Προτεραιότητα θα έχουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού αλλά και οικογένειες οι οποίες ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.

«Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες περιμένουν να μεταφέρουν 4 εκατομμύρια κόσμο. Από τα 4 εκατομμύρια μόνο το 1 εκατομμύριο έχει κλείσει εισιτήρια του και μεγάλο κομμάτι από αυτούς άφορα ξένους tour operators. Άρα το 75% θα κλείσει από τώρα τα εισιτήρια του από δω και πέρα, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.