Οnline φόρτιση ανώνυμων καρτών ΟΑΣΑ στους επόμενους δύο μήνες

494

Θέλεις να φθάσεις από το σημείο Α στο σημείο Β και δεν ξέρεις ποιο δρομολόγιο σε εξυπηρετεί; Θέλεις να μάθεις τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στις αστικές συγκοινωνίες; Είσαι –ή, πιο σωστά, θα είσαι μετά την άρση των περιορισμών– επισκέπτης στην πόλη και θέλεις να μετακινηθείς; Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα μπορεί κανείς να βρει πλέον στη νέα ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών), η οποία έχει αναβαθμιστεί και προσφέρει κάθε απαραίτητη πληροφορία για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Η νέα σελίδα (www.oasa.gr) είναι λειτουργική, σύγχρονη, προσφέρει ευκολία στην πλοήγηση από όλες τις συσκευές (υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά) και ενσωματώνει όλες τις ιστοσελίδες που διαθέτει ο οργανισμός τόσο για την εύρεση δρομολογίων όσο και για την έκδοση και επαναφόρτιση προσωποποιημένων καρτών online (τηλεματική και Athenacard), ενώ ταυτόχρονα παρέχει την απαραίτητη πληροφόρηση για τη χρήση των εφαρμογών τους για κινητές συσκευές. Σε δύο μήνες περίπου θα μπορούν οι χρήστες της νέας ιστοσελίδας να φορτίζουν και τις μη προσωποποιημένες κάρτες. Η ιστοσελίδα παρέχει επίσης τα απαραίτητα εργαλεία υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία για την πλοήγησή τους σε αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω της ιστοσελίδας να ενημερωθούν για το ηλεκτρονικό εισιτήριο (σημεία έκδοσης, επαναφόρτισης, συχνές ερωτήσεις, τιμές, γενικές πληροφορίες) και να κάνουν χρήση των διαθέσιμων ψηφιακών χαρτών για την εύρεση του πλησιέστερου σημείου διάθεσης εισιτηρίων καθώς και να εκδώσουν την προσωποποιημένη κάρτα τους ή να πραγματοποιήσουν αγορά για να την επαναφορτίσουν. Παράλληλα, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή της Athenacard για κινητά τηλέφωνα καθώς και να ενημερωθούν για όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να τη χρησιμοποιήσουν.

Ο σχεδιασμός της νέας ιστοσελίδας δίνει έμφαση στην ενημέρωση για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας, με την ενότητα «Δρομολόγια», με πληροφόρηση για σταθμούς μετεπιβίβασης, ειδικές γραμμές (εξπρές, 24ωρης λειτουργίας, νυχτερινές), δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ.

Ιδιαίτερη θέση κατέχουν οι επισκέπτες της πόλης, καθώς δημιουργήθηκε ειδική ενότητα για εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την Αθήνα. Μέσω αυτής της ενότητας παρέχονται πληροφορίες για τα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ στην Αθήνα καθώς και για ολόκληρο το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών (δρομολόγια, σημεία ενδιαφέροντος που μπορούν να επισκεφθούν με τα ΜΜΜ, γραμμές αεροδρομίου κ.ά.)

Πηγή: Καθημερινή